×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : دوشنبه, ۱۹ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش سرویس آشپزی نودادبرتر، برای اطلاع از طرز تهیه ترشی نازخاتون و همچنین مواد لازم این ترشی خوشمزه با نودادبرتر همراه باشید.

معرفی ترشی نازخاتون

ترشی نازخاتون یکی از انواع ترشی های خوشمزه و اصیل ایرانی است که با رسپی های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی نازخاتون با ما همراه باشید.

مواد لازم ترشی نازخاتون

مواد لازم ترشی نازخاتون

مواد لازم ترشی نازخاتون

  • بادمجان ۳ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • سرکه یا آبغوره ¾ لیوان
  • سبزیجات معطر به مقدار کافی
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

ویویو آموزش کامل طرز تهیه ترشی نازخاتون

 

مراحل تهیه ترشی نازخاتون

مراحل تهیه ترشی نازخاتون

مراحل تهیه ترشی نازخاتون

مرحله اول تهیه ترشی نازخاتون

برای تهیه ترشی نازخاتون خوشمزه در ابتدای کار بادمجان ها را شسته، سپس روی حرارت گاز یا زغال قرار می‌ دهیم تا به روش کبابی کاملا پخته و نرم شوند. در ادامه پوست بادمجان های کبابی را جدا می کنیم.

مرحله دوم تهیه ترشی نازخاتون

حالا بادمجان ها را به همراه سیر به صورت ساطوری خرد می کنیم، سپس سبزیجات معطر (جعفری، نعنا، ترخون و مرزه) را می شوییم. در ادامه سبزیجات معطر را به صورت ریز ساطوری کرده و درون یک کاسه مناسب می ریزیم.

مرحله سوم تهیه ترشی نازخاتون

حالا بادمجان و سیر ساطوری شده را به همراه سرکه درون کاسه ریخته و مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در رسپی اصلی این نوع ترشی از آبغوره استفاده می شود، اما به دلیل ماندگاری کم آبغوره از سرکه استفاده می کنیم.

مرحله چهارم تهیه ترشی نازخاتون

حالا مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و خوبی مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند در ادامه یک ظرف مناسب درب دار انتخاب کرده، سپس درون آنرا با یک دستمال تمیز کاملا خشک می کنیم.

مرحله پنجم تهیه ترشی نازخاتون

در این مرحله اجازه می دهیم ترشی به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال بماند تا کاملا برسد. پس از گذشت این زمان ترشی را از یخچال خارج کرده و درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس به همراه غذای دلخواه سرو می کنیم. نوش جان.


مطالب مرتبط:


طرز پخت ترشی نازخاتون به صورت خلاصه

ابتدا بادمجان را روی شعله گاز یا آتش زغال کباب کنید. بادمجان اگر خوب کباب نشود پوستش بد جدا می شود. بعد از اینکه کاملا سرد شدند به راحتی پوستشان جدا می شود. سپس بادمجان ها را ساطوری کنید. مواد ترشی را با کمی نمک در ظرفی مخلوط کرده و در شیشه ترشی بگذارید. می توانید بادمجان ها را داخل غذاساز بریزید تا کاملا پوره شوند. سبزیجات را هم به همان ترتیب آماده کنید. فلفل و سیر و پیازچه را هم با هم پوره کنید و به مواد اضافه کنید. ادویه جات را بریزید و سپس داخل شیشه بریزید. شیشه را خیلی پر نکنید که سرکه یا آبغوره بتواند داخلش نفوذ کند. با کمک یک قاشق، مواد داخل شیشه را مرتب هم بزنید تا سرکه به خوردش برود و باز سرکه بزنید تا حدی که دیگر جای نفوذ سرکه نداشته باشد. سپس نمک را بریزید. سرکه را تا حدی بریزید تا روی آن را بپوشاند. می توانید این ترشی را با آبغوره هم درست کنید.

فوت و فن درست کردن نازخاتون مازندرانی

فوت و فن درست کردن نازخاتون مازندرانی

فوت و فن درست کردن نازخاتون مازندرانی

  • شما می‌توانید به جای رب انار، از ۲ قاشق غذاخوری آب انار هم استفاده کنید.
  • برای خوش طعم شدن نازخاتون ترشی محلی می‌توان از ریحان و یا سبزی‌های محری مثل چوچاق، زلنگ و خالواش استفاده کنید. البته این سبزی‌ها مخصوص مناطق شمال است.
  • بعد از طرز تهیه نازخاتون با رب انار، آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود و بعد میل کنید.
  • برای تزئین این چاشنی از گردو و دانه‌های انار استفاده کنید.
  • برای اینکه طعم آن را ملس کنید، می‌توانید یک قاشق غذاخوری شکر هم داخل آن بریزید.

فواید و خواص ترشی نازخاتون

ترشی بادمجان کبابی نازخاتون به دلیل موادی که در آن استفاده می‌شود، سرشار از ویتامین‌های A، B، C و E است. همچنین در نودادبرتر با اشاره به اینکه این چاشنی لذیذ مقادیری از اسید فولیک، آهن، فسفر، امگا ۳، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و پروتئین را نیز در خود جا داده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این ترشی حتی به بهبود خلق و خو هم کمک زیادی می‌کند.

همچنین از دیگر خواص این ترشی می‌توان به خونسازی در زنان بارداری، تقویت حافظه، کنترل کلسترول و فشارخون اشاره کرد.


بیشتربخوانید:


انتهای پیام/

برچسب ها : , ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط  مدیریت پایگاه خبری نودادامروز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.