×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : سه شنبه, ۲۳ بهمن , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش نودادبرتر؛ بهترین راه برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن را در نودادبرتر به آن پرداخته ایم با ما همراه باشید.

سیستم ایمنی بدن چیست؟

سیستم ایمنی بخشی از بدن است که وظیفه شناسایی سلول‌ها و مولکول‌های خارجی مثل میکروب‌ها یا داخلی مثل سلول‌های سرطانی و از بین بردن یا بی‌خطر کردن آن‌ها را بر عهده دارد.

سیستم ایمنی بدن شامل اندام‌ها، بافتها، سلول‌ها و مولکول‌های بزرگ است. تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند تا بدن در برابر عوامل بیماری‌زا مقاومت بیشتری نشان دهد.

هنگامی که این سیستم با عامل بیماری‌زا برخورد می‌کند پاسخ ایمنی آغاز می‌شود. دراین حالت سیستم ایمنی پادتن‌ (آنتی‌بادی)هایی را آزاد می‌کند که به مبارزه با پادزا (آنتی‌ژن)ها می‌پردازد.

اگرچه یک نوع غذای خاص یا رژیم غذایی شناخته شده‌ای وجود ندارد که با کمک آن‌ها بتوان بیماری را از بدن دور و از بیمار شدن پیشگیری کرد، اما مصرف تمامی انواع مواد غذایی می‌تواند مفید باشد.

محققان آمریکایی اظهار داشتند: سیستم ایمنی بدن به تمامی مواد مغذی نیاز دارد تا عملکرد مطلوب خود را داشته باشد. این مواد شامل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و مواد مغذی موجود در گیاهان دارویی است.

رژیم غذایی غربی که سرشار از گوشت قرمز و فرآوری شده، غذاهای سرخ‌کردنی، فست‌فودها، نوشابه و نوشیدنی‌های غیر طبیعی است، می‌تواند تا حدودی خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن را افزایش دهد، زیرا سیستم ایمنی بدن میزان مواد مغذی لازم را از این طریق دریافت نمی‌کند.

مصرف غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی یک عادت بسیار مفید است. اگر به دنبال کشف راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و بزرگسالان هستید قدم اول سر زدن به میوه فروشی محل است. پس برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود و جلوگیری از بیماری‌های مختلف، از همین امروز این چند خوراکی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

مصرف شکلات تلخ در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

شکلات تلخ حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام تئوبرومین است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. اما باید توجه کنید که این ماده غذایی دارای کالری زیاد و چربی‌های اشباع است و به همین علت باید به مقدار متعادل مصرف شود.

مصرف مرکبات در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

مرکبات

اکثر افراد به محض این که سرما می‌خورند به سراغ ویتامین C (ویتامین ث) می‌روند. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. عقیده بر این است که ویتامین C باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید خون می‌شود. گلبول سفید کلید مبارزه با عفونت در بدن است. در ادامه می‌توانید فهرستی از پرطرفدارترین مرکبات را مشاهده کنید.

  • گریپ‌فروت
  • پرتقال
  • نارنگی
  • لیمو شیرین
  • لیمو ترش
  • نارنگی یافا

به دلیل این‌که بدن ما توانایی تولید و ذخیره ویتامین C را ندارد، ما به طور روزانه به مصرف میوه‌ها و سبزیجات دارای ویتامین C احتیاج داریم. تقریبا تمام مرکبات دارای میزان زیادی ویتامین C هستند. با این همه تنوع در مرکبات، کار سختی نیست که هر روز کمی آب لیمو به غذا اضافه کنیم یا چند پر پرتقال بخوریم.

مصرف فلفل دلمه‌ای قرمز در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

فلفل دلمه ای قرمز

اگر فکر می‌کنید مرکبات بیشترین میزان ویتامین C را بین تمام میوه‌ها و سبزیجات دارند، اشتباه می‌کنید. هر گرم فلفل دلمه‌ای قرمز، دو برابر هر گرم مرکبات ویتامین C دارد. فلفل دلمه‌ای قرمز همچنین از منابع غنی بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) است. ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند به سلامت پوست هم کمک کند. بتاکاروتن برای سلامت پوست و چشم‌ها مفید است.

مصرف کلم بروکلی در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از انواع ویتامین‌ و مواد معدنی است. ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E به همراه میزان زیادی آنتی‌اکسیدان و فیبر، بروکلی را به یکی از سالم‌ترین سبزیجاتی تبدیل کرده است که می‌توانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید. برای حفظ خواص بروکلی بهتر است این سبزی تا جای ممکن کم پخته شود؛ چه بهتر که آن را به صورت خام مصرف کنید.

مصرف سیر در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن با طب سنتی

سیر تقریبا در غذاهای اکثر نقاط جهان استفاده می‌شود. سیر غذا را مزه‌دار می‌کند و برای سلامتی لازم است. تمدن‌های اولیه به خواص سیر در مبارزه با عفونت پی برده بودند. بر اساس تحقیقات، سیر همچنین فشار خون را پایین می‌آورد و روند سخت شدن جداره‌ی عروق را کند می‌کند. به نظر می‌رسد خواص سیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن ناشی از داشتن مقادیر زیادی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین (Allicin) باشد.

مصرف زنجبیل در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

زنجبیل

زنجبیل یا زنجفیل یکی دیگر از گیاهانی است که خیلی از افراد هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا به سراغ آن می‌روند. زنجبیل می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند و با این کار باعث کاهش گلودرد و دیگر علائم التهابی بیماری شود. زنجبیل همچنین می‌تواند به کاهش تهوع و استفراغ کمک کند. با این که از زنجبیل در بسیاری از شیرینی‌ها استفاده می‌شود، این گیاه طعم تندی دارد که به دلیل وجود ترکیبی به نام جینجرول (Gingerol) است؛ این ماده از نظر شیمیایی هم‌خانواده‌ی ماده موثر فلفل تند یعنی کپسایسین (Capsaicin) محسوب می‌شود. بر اساس تحقیقاتی که روی حیوانات انجام شده است، این گیاه می‌تواند به کاهش دردهای مزمن و همچنینن کاهش کلسترول کمک کند.

مصرف اسفناج در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

اسفناج

اسفناج به این دلیل در این لیست قرار گرفته است که نه‌تنها میزان زیادی ویتامین C دارد، بلکه سرشار از آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی است که می‌توانند قدرت مبارزه با عفونت را در سیستم ایمنی بدن تقویت کنند. مانند بروکلی، بهتر است اسفناج هم با کمترین میزان پخت یا به صورت خام مصرف شود. مواد غذایی مفید اسفناج در اثر پخت طولانی از بین می‌روند. البته مقدار کمی پخت، ویتامین A موجود در اسفناج را افزایش می‌دهد و کمک می‌کند مواد غذایی مفید دیگر آن نیز از اگزالیک اسید جدا شوند.

مصرف ماست در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان

ماست‌هایی مانند ماست یونانی و ماست کفیر، سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند تا با بیماری‌ها مبارزه کند. همیشه سعی کنید ماست را ساده و به تنهایی مصرف کنید. بهتر است به جای مصرف ماست‌های طعم‌دار کارخانه‌ای، خودتان ماست را با استفاده از میوه‌ها و سبزیجات تازه طعم‌دار کنید.

ماست همچنین می‌تواند منبع خوبی برای ویتامین D باشد. برا این منظور ماستی را انتخاب کنید که عبارت «غنی شده با ویتامین D» روی برچسب آن نوشته شده است. ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن از شما در برابر بیماری‌های مختلف محافظت کند.

مصرف بادام در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

بادام

وقتی قرار به مبارزه و جلوگیری از سرماخوردگی باشد، ویتامین E بعد از ویتامین C قرار می‌گیرد. ویتامین E کلید سیستم ایمنی سالم است. این ویتامین جزو ویتامین‌های قابل حل در چربی است؛ به این معنی که برای جذب نیاز به چربی دارد. مغزهایی مانند بادام شیرین، سرشار از ویتامین و چربی‌های مفید هستند. نصف فنجان بادام شیرین، برابر با ۴۶ عدد بادام کامل، تقریبا ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E را برآورده می‌کند.

مصرف زردچوبه در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

زردچوبه

ممکن است زردچوبه را به عنوان ترکیب اصلی بسیاری از ادویه‌ها بشناسید. اما این ماده سال‌هاست که به عنوان یک ضدالتهاب قوی برای درمان رماتیسم مفصلی (Arthritis Rheumatoid) و آرتروز مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین تحقیقات نشان داده است میزان مناسبی از کورکمین که ماده اصلی موجود در ترکیبات زردچوبه است، می‌تواند آسیب عضلات بر اثر ورزش را ترمیم کند.

مصرف چای سبز در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

چای سبز

چای سیاه و چای سبز هر دو فلاونوید (Flavonoid) دارند که نوعی آنتی‌اکسیدان است. علاوه بر این چای سبز مقادیری زیادی اپی‌گالوکتشین گالات (epigallocatechin gallate) یا EGCG دارد که یک آنتی‌اکسیدان قوی دیگر است. EGCG باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌‌شود. عملیات تخمیر در تولید چای سیاه میزان زیادی از EGCG را از بین می‌برد. در حالی که چای سبز به دلیل عبور نکردن از مراحل تخمیر، EGCG خود را حفظ می‌کند.

مصرف بلوبری در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

بلوبری میوه‌ای کوچک و ترش مزه از خانواده توت‌هاست. این میوه دارای آنتی‌اکسیدان است و می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی ایفاء کند.

آنتی‌اکسیدان‎ها ترکیباتی هستند که اکسیداسیون (ترکیب اکسیژن با عناصر دیگر) را مهار می‌کنند. در فرآیند اکسیداسون رادیکال‌های آزاد اکسیژن ایجاد می‌شوند که می‌توانند به سلول‌ها و بافت‌های بدن آسیب برسانند. ویتامین ای و سی نمونه‌هایی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند.

بلوبری همچنین حاوی یک فلانوئید به نام آنتوسیانین است که نوعی آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

مصرف ماهی‌های چرب در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

ماهی آزاد (سمون)، ماهی تن و ماهی خال‌خالی دارای چربی خاصی در بافت‌های خود هستند که برای سلامت مفیدند.

چربی این ماهی‌ها منبع خوبی از ویتامین اِی و دی و همین‌طور اسیدهای چرب اُمگا ۳ است.

اسیدهای چرب اُمگا ۳ خانواده‌ای از اسیدهای چرب اشباع نشده‌اند که برای تنظیم فعالیت‌های بدن انسان ضروری هستند ولی در بدن انسان ساخته نمی‌شوند.

این چربی‌ها برای سلامت قلب و عروق مفیدند و عملکرد دستگاه ایمنی را بهبود می‌بخشند. همچنین مصرف مداوم این ماهی‌ها می‌تواند التهاب مفاصل را کاهش دهد.

مصرف سیب‌زمینی شیرین در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

سیب‌زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است. بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی زرد-نارنجی است که در گیاهان و میوه‌هایی چون سیب‌زمنی شیرین، هویج و کدو تنبل یافت می‌شود.

این ترکیب پیش ساز ویتامین آ است و به پوست کمک می‌کند سالم بماند. این ترکیب می‌تواند پوست را در برابر آسیب‌های اشعه ماوراء بنفش ساطع شده از نور خورشید محافظت کند.

مصرف کفیر در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

کفیر یک نوشیدنی تخمیری حاوی باکتری‌های زنده مفید و حاصل از شیر و دانه‌های کفیر است. منشاء این ماده کوه‌های قفقاز است.

به گفته کارشناسان تغذیه، برای اینکه بتوان تمام مواد مغذی بدن را تأمین کرد لازم است رژیم غذایی همچون رنگین‌کمانی در نظر گرفته شود. بسیاری از خوراکی‌های رنگی مواد مغذی مورد نیاز سیستم ایمنی بدن را تأمین کرده و به حفظ سلامت روده کمک می‌کنند.

از جمله خوراکی‌های رنگی که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خوراکی‌های قرمز، نارنجی و زرد رنگ دارای ویتامین C هستند.

سبزیجات برگ‌دار سرشار از مواد مغذی همچون ویتامین D، C، E و K، کاروتنوئیدها و مواد معدنی هستند.

افزودن خوراکی‌های به رنگ آبی و بنفش همچون میوه و خرمای خشک به رژیم غذایی ضروری است. به گفته کارشناسان انباشت فیبر و مواد مغذی موجود در میوه‌ها پس از خشک شدن بیشتر می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط  مدیریت پایگاه خبری نودادامروز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.