- نویسنده : مریم بالوی فیلی
- 7 بهمن 1402 ساعت 11:30
- کد خبر 17467
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش سرویس استان ها نودادامروز، این جلسه با حضور دکترصادقی فرماندار ویژه دهلران، فریده مسعودی کارشناس امور بانوان فرمانداری، کارشناسان شبکه بهداشت و جمعی از مدیران و کارکنان شهرستان در سالن جلسات فرمانداری دهلران برگزارشد.
در ابتدای نشست لطیف صادقی فرماندار ویژه دهلران با بیان اینکه تغییر نوع نگاه خانواه ها،اهرم های تشویقی و فرهنگ سازی نقش موثری در راستای جوانی جمعیت دارد. اظهار داشت: تاکیدات رهبر معظم انقلاب در راستای جوانی جمعیت باید نصب العین همه باشد.
وی به سیاست ها و بر نامه های دولت در این خصوص اشاره و گفت:دولت اهرم های تشویقی هم در این راستا در نظر گرفته است.
فرماندار ویژه دهلران بر ضرورت فرهنگ سازی در سطح شهرها،بخش ها و روستاها تاکید کرد و افزود:باید با ایجاد رغبت در جامعه و اثرات جوانی جمعیت در آینده برای مردم تبیین کرد.
صادقی با بیان اینکه مسئولان و دستگاه های اجرایی و اعضای این کارگروه باید علل و عوامل را بررسی و راهکارهای موثر برای جوانی جمعیت را پیگیری کنند تاکید کرد: در راستای جوانی جمعیت دقت نظر داشته و آینده نگر باشند و قطعا دولت هم تلاش می کند تا در این راستا به وظایف خود عمل کند.
فرماندار ویژه دهلران عنوان کرد: میزان ولادت شهرستان در ده ماهه امسال ۴۳۱ نفر بوده که از این تعداد ۳۶۲ نفر شهری و ۶۹ نفر روستایی هستند.
زهرا شیروان رابط جوانی و جمعیت شهرستان دهلران نیز اظهار داشت: بی تمایلی به ازدواج و فرزند آوری مانند یک بیماری، بین جوانانمان در حال افزایش است که عوامل زیادی مانند شرایط اقتصادی، فرهنگی و… همگی باعث کاهش ازدواج و فرزندآوری شده است.
وی اضافه کرد: در این میان شیوع ناباروری در بین زوجهای ایرانی گسترش یافته که این عامل خود به تنهایی دلایل مختلفی دارد، از جمله، مشکلاتی همچون آلودگی هوا، چاقی، مواد مصرفی هورمونی، امواج ناشی از پیشرفت تکنولوژی و… دانست.
خانم شیروان افزود: در نتیجه کاهش ازدواج و فرزندآوری خود به خود باعث شده که جمعیت کشور به سمت پیری برود و طبق نظر کارشناسان، درصورتیکه روند فرزندآوری در کشور به همین صورت ادامه پیدا کند در دو دهه آینده ایران به عنوان کشوری پیر در جهان دیده خواهد شد.
وی با بیان اینکه سیاستهای کلی جمعیت، فرهنگسازی وآموزش حمایت خانواده از جوانان و ازدواج از جمله مواردی است که میتواند به افزایش ازدواج وتمایل به فرزندآوری وافزایش جمعیت کمک کند یادآور شد: موارد و راهکارها براساس درآمد زوجین ومحل زندگی در شهرستان یا استان ویا شهرهای بزرگ توجه اگر نشود باید پیامدهای بد آن ها را نیز تجربه کنیم.
رابط جوانی و جمعیت شهرستان دهلران گفت: کاهش ازدواج ، بارداری وفرزندآوری آسیبها و پیامدهای منفی رادر بردارد، به عنوان مثال سبب کاهش نسبت جمعیت جوان و مولد کشور،کاهش جمعیت درنتیجه کاهش باروری و فرزندآوری،کاهش نیروی کار و افزایش مصرف کنندگان، ایجاد مشکل در رشد و پیشرفت کشور، پیری جمعیت و… خواهد شد.
خانم شیروان عنوان کرد: درجامعه سالمندی سرعت لازم برای حل مسائل اجتماعی،فرهنگی،خلاقیت،نوآوری، کثرت نسل وریسک پذیری کاهش پیدا میکند که این موارد درتمام زمینهها به ضرر خانوادهها وجوامع خواهد بود وپویایی و توانمندی را ازجامعه می گیرد که برای جبران، نیروی کار غیر ایرانی را در عرصه های مختلف قبول می کنیم و این خود باعث تضعیف امنیت و اقتصاد و…. در کشورمان می شود.
خانم حسینی کارشناس سلامت خانواده و جمعیت شبکه بهداشت شهرستان دهلران نیز در این نشست اظهار داشت: در سال جاری جلسات آموزشی متعددی برای بانوان ادارات، سمن ها ، رابطین و مددجویان کمیته امداد با همکاری بسیج برگزار کرده ایم .
وی افزود: یکی دیگر از وظایف ما شناسایی زوجین نابارور شهرستان است که به عنوان مثال بیمارستان طالقانی تهران برنامه نازایی و کاشت انجام می شود.
کارشناس سلامت خانواده و جمعیت شبکه بهداشت شهرستان دهلران یادآور شد: زوجین نابارور در سنین مختلف حتی سنین کم مراجعه می کنند که ما آن ها را راهنمایی می کنیم تا برای روند درمان باروری به بیمارستان طالقانی تهران مراجعه کنند تا نتیجه حاصل شود.
خانم حسینی در ادامه با بیان اینکه برای پیشگیری از سقط جنین برنامه ی جدیدی ابلاغ شده، خاطرنشان ساخت: در جلسه ای که با این موضوع برگزار شد علت اصلی این اتفاق را سبک زندگی نامناسب می دانیم.
وی اضافه کرد: قدرت باروری زنان و مردان در حال کاهش است که علت این موضوع هم عواملی چون استفاده از فستفود، کم تحرکی، استفاده بیش از حد فضای مجازی و ..می باشد.
وی از دیگر برنامه شبکه بهداشت شهرستان دهلران جهت افزایش قدرت باروری زنان و مردان را “طب ایرانی” معرفی کرد و گفت: این برنامه سلامت محور است که قدرت باروری را بالا می برد و باید خیلی قبل تر برگزار می شد.
کارشناس سلامت خانواده و جمعیت شبکه بهداشت شهرستان دهلران، مشاوره دادن صحیح به مردم در موضوع افزایش فرزندآوری را وظیفه این اداره دانست و گفت: یکی از موانع مهم فرزند آوری در شهرستان محروم دهلران مانع اقتصادی است که متاسفانه امسال نسبت به سال گذشته این موضوع بیشتر دیده شد، یکی دیگر از موانع عدم اجرای قانون جوانی جمعیت در شهرستان دهلران است، همچنین اشتغال بانوان می تواند از دیگر موانع باشد به نحوی که نه ادارات مهد کودکی دارند و نه فضایی برای کودک و مادر در محل اشتغال بانوان دایر است.
خانم حسینی در پایان با بیان اینکه ۲۴ هزار زن در سنین باروری هستند عنوان کرد: میزان خام ازدواج در استان ۶/۷ درصد، در شهرستان دهلران ۵/۴ درصد می باشد و همچنین میزان طلاق در استان ۱/۷ درصد و شهرستان دهلران نیز ۱/۵ درصد است که میزان ازدواج در شهرستان دهلران با موانعی که ذکر شد پایین می باشد.
https://nodademrooz.ir/?p=17467