- نویسنده : مریم بالوی فیلی
- 29 بهمن 1403 ساعت 19:50
- کد خبر 25784
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش سرویس استان ها نودادامروز ، «حشمت عزیزان» در نخستین جشنواره امنیت غذایی ایلام گفت: با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد سردخانه ها در استان، افزون بر جلوگیری از خام فروشی محصول، زمان نگهداری فرآورده های کشاورزی نیز افزایش و میزان هدررفت ضایعات نیز کاهش می یابد.
وی در خصوص طرح توسعه باغ ها در زمین های دیم و شیبدار نیز افزود: با توجه به میانگین بارندگی استان که حدود ۴۰۰ میلیمتر است، این طرح به توسعه کشاورزی کمک می کند و هزینه اجرای آن نسبت به سایر پروژهها کمتر خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام بیان کرد: برای تقویت امنیت غذایی، یکی از راهکارهای مؤثر، بهرهگیری از کشاورزی هوشمند و فناوریهای نوین است و در استان، سطح زیر کشت آبیاری زیرفشار به حدود ۴۰ هزار هکتار رسیده است و دستگاههای آبیاری خودکار با راندمان بالا در حال استفاده هستند.
وی با بیان اینکه ایلام در اجرای زیرساختهای کشاورزی و شبکههای آبیاری جزو پنج استان برتر کشور است، یادآور شد: همچنین اجرای طرح سامانه گرمسیری با تجهیز ۱۸ هزار هکتار زمین به این سامانه های نوین آبیاری در دستور کار قرار دارد.
عزیزان بر لزوم تکمیل و اتمام پروژههای نیمهتمام تأکید و پیشبینی کرد که با تکمیل و اتمام این پروژهها، تولید کشاورزی استان از یک میلیون و ۱۵ هزار تن به حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن افزایش یابد و این افزایش میتواند نیاز استان را تأمین کند و حتی به صادرات مازاد محصولات نیز منجر شود.
وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی، یادآور شد: امنیت غذایی به معنای تأمین غذای پایدار، کافی، سالم و مغذی برای همه افراد جامعه است و نکته مورد توجه اینکه تأمین امنیت غذایی به معنای توزیع مناسب و دسترسی همه افراد به این منابع غذایی است.
عزیزان توضیح داد که تأمین امنیت غذایی مولفهای کلیدی در امنیت اقتصادی و ملی است و بدون آن هیچ برنامهای در هیچ سطحی قابل اجرا نخواهد بود و در کشور ایران، با تولید ۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی، از جمله ۹۰ میلیون تن محصولات گیاهی، در زمینه تولید محصولات راهبردی مانند گندم و گل نرگس نیز موفق بودهایم و در ایلام بیش از چهار برابر نیاز داخل استان گندم تولید می شود.
وی تغییرهای اقلیمی، کمآبی و خشکسالی، وابستگی به واردات کالاهای کشاورزی و میزان بالای ضایعات مواد غذایی را از جمله چالشهای کشاورزی عنوان کرد و گفت که بر اساس آمار، ضایعات محصولات کشاورزی حدود ۳۵ درصد است که رقم قابل توجهی است.