- نویسنده : nodademrooz
- 8 آذر 1400 ساعت 09:48
- کد خبر 1394
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش نودادبرتر؛ پیش بینی بورس بعد از تک نرخی شدن ارز؟ جانجان، کارشناس بازار سرمایه گفت: هر اندازه نرخ تسعیر بالاتر برود، به سمت تک نرخی تر شدن ارز نزدیک تر می شویم.
پیش بینی بورس در آذر ۱۴۰۰
یک کارشناس بازار سهام گفت: تمامی اتفاقات بد ممکن برای بورس افتاده و در مقطع کنونی حصول توافقات برجام به نفع بورس است.
سرانجام فردا مذاکرات برجام برگزار میشود. کارشناسان مختلف نظرات متفاوتی در خصوص تاثیر توافقات بر بورس دارند. برخی حصول توافقات را برای بازار سرمایه در کوتاهمدت مضر میدانند. از نظر برخی نیز نقش تصمیمات اقتصادی دولت بیش از هر چیز دیگری بازار سهام را تحت تاثیر قرار میدهد.
پیام الیاسکردی، کارشناس بازار سهام گفت: بازار سرمایه مثل هیچ یک از بازارهای مالی خود عمل نکرده است. هر اتفاق بدی که ممکن بوده برای بورس افتاده و وضعیت از این بدتر نمیشود. کارشناسان اقتصادی پیشبینیهایی برای قیمت دلار داشتند. رقم دلار در حال حاضر بیش از پیشبینیهاست.
وی ادامه داد: از این جهت هم بازار به مشکلی برنمیخورد. در حال حاضر سهمهایی با پی به ای ۴ در بازار وجود دارند. اما بعضی از سهمها با ۳۰ درصد ارزش ذاتی خود معامله میشوند
این کارشناس گفت: وضعیت بورس از این بدتر نمیشود و به اندازه چند ماه آینده نیز برای بازار سهام اتفاقات بد از پیش افتاده است. در چنین شرایطی به نظر من حصول توافقات برجام نیز به نفع بورس خواهد بود. چرا که راه بسیاری از شرکتها باز خواهد شد. برخی از شرکتهای صادراتمحور بورس نیاز به ارتباط با سایر کشورها دارند. امکان بروزرسانی دستگاها برای برخی از شرکتها فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی ربطی به تحریم ندارد، گفت: وضعیت نقدینگی، کسری بودجه، انتشار اوراق و … به سیاست خارجی ربط ندارد. در حال حاضر بزرگترین درد بازار سرمایه عدم اعتماد مردم به دلیل ابهامات موجود در سیاستگذاری و تصمیمات دولت است.
الیاسکردی گفت: الان گزینه آخر سرمایهگذاری مردم بورس است. این در حالی است که در دو سال گذشته بازار سهام اولین گزینه بود.
تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ بر بورس
کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با تاثیر تغییر نرخ جدید تسعیر ارز به ۲۳ هزار تومان در بازار سرمایه و معاملات گروه بانکی اظهار کرد: افزایش نرخ تسعیر در بودجه ۱۴۰۰ به نفع بانک ها است و هنگامی که صورت های مالی بانک ها به عنوان گروه بزرگ و تاثیر گذار در بورس تغییر کند، به تبع آن میزان دارایی ارزی و بستانکاری آن ها افزایش می یابد، در ادامه روی شاخص کل بازار سرمایه نیز تاثیر مثبتی همراه می شود.
احمد جانجان، افزود: انتظارات تورمی موجب خواهد شد تا قیمت کالاها و همچنین نرخ ارز افزایش یابد، به تبع رشد قیمت کالا ها و نرخ ارز، ارزش سهام شرکت های بورسی را خواهیم داشت و فعالان این بازار به سود های مناسبی دست خواهند یافت.
کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: به لحاظ ساختاری بازارهای مالی به سه دسته تقسیم می شوند؛ گروه اول عده اندکی از صاحبان دانش و سرمایه هستند که از مشاوران حرفه ای و با تجربه استفاده میکنند، این افراد هوشمند هستند و اولین حرکت یا معامله ها در بازار توسط این گروه صورت می پذیرد. به عنوان نمونه هنگامی که نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان است براساس تحلیل اقتصاد کلان به این نتیجه دست پیدا می کنند که قیمت دلار و طلا رشد خواهد کرد و سرمایه ها را به این بازار ها منتقل می کنند.
وی گفت: دسته دوم افرادی هستند که از خبرگان مالی یا صاحبان صنایع تبعیت می کنند، آن ها در این بازار سرمایه گذاری کرده و سود های بالایی کسب کردند، همانند زمانی که دلار از تیرماه سال ۹۶ به ۱۵ هزار تومان رسید و بنده در ان زمان هشدار رشد پرجهش نرخ ارز را داده بودم.
وی گفت: دسته سوم افرادی هستند که با تاخیر به معاملات ورود می کنند یعنی هنگامی که نرخ دلار به ۱۲هزار تومان رسید، تازه به فکر خرید می افتند و اکثر مردم در این گروه قرار دارند.
هر اندازه نرخ تسعیر بالاتر برود، به سمت تک نرخی تر شدن نزدیک تر می شویم، با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اولین گروههایی که از این قضیه منتفع می شوند، گروه های قندی، بخشی از گروهای دارویی، غذایی ها خواهند بود
این کارشناس سرمایه با اشاره به این که هر اندازه نرخ تسعیر بالاتر برود، به سمت تک نرخی تر شدن نزدیک تر می شویم، گفت: تک نرخی شدن ارز یعنی به سمت حذف ارز ۴۲۰۰تومان پیش می رویم. با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اولین گروههایی که از این قضیه منتفع می شوند، گروه های قندی، بخشی از گروهای دارویی و غذایی ها خواهند بود.
وی افزود: اگر نرخ نیما رشد کند و به سمت بازار آزاد سوق پیدا کند، بر کلیت بازار سرمایه تاثیر مثبت به جای می گذارد، به خصوص این که نرخ تسعیر بانک ها افزایش خواهد یافت، پس اگر این موضوع تحقق یابد، قیمت های فعلی شرکت های بورسی خیلی ارزان بنظر می رسد.
تسعیر برای شرکت ها، سازمان ها یا نهادی های پولی و بانکی است که در صورت های مالی از گذشته ارزهای دپو شده دارند و به تبع نرخ تسعیر برای آن ها موثر است
این کارشناس سرمایه گفت: تسعیر نرخ ارز برای شرکت ها، سازمان ها یا نهادی های پولی و بانکی است که در صورت های مالی از گذشته ارزهای دپو شده دارند و به تبع نرخ تسعیر برای آن ها موثر است. به عنوان نمونه اگر فردی وام ارزی به مبلغ یک میلیارد دلاراز صندوق توسعه ملی دریافت کند و آن را به نرخ ۴۲۰۰ تومانی محاسبه کنند، باید چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بازگرداند، اما با نرخ نیما یعنی نرخ ۲۳ هزار تومانی، باید ۲۳ هزار میلیارد تومان بازگرداند به همین دلیل میزان بدهی یا بستانکاری به لحاظ ارزی با همان قیمت نرخ تسعیرتعدیل می شود.
https://nodademrooz.ir/?p=1394