- نویسنده : nodademrooz
- 17 دی 1400 ساعت 21:59
- کد خبر 3330
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش نودادبرتر، شرایط تعویض پلاک در سال ۱۴۰۱ و همچنین معرفی سایت ثبت نام و جزئیات بیشتر را در نودادبرتر پیگیری کنید.
تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۱ همانند سالهای گذشته صورت می پذیرد که باید ابتدا در سایت نوبت دهی ثبت نام و بعد انتقال صورت بگیرد
هزینه تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۱
در لایحه بودجه سال آینده ذکر شده که نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از ابتدای سال ۱۴۰۱ سامانه تعویض پلاک انواع خودرو و موتورسیکلت را بهنحوی ایجاد کند که تمامی مراحل نقل و انتقال مالکیت بهصورت برخط (آنلاین) انجام شود و مراجعه حضوری اشخاص صرفا برای فک و نصب باشد.
در همین راستا نیز انتظار میرود سال آینده فرآیند تعویض پلاک و تمامی مراحل نقل و انتقال مالکیت خودرو بهصورت آنلاین بوده و دیگر خبری از صفهای انتظار طولانی در این راستا نباشد.
آنطور که در لایحه بودجه ذکر شده است در سال آینده هزینه تولید، فک و نصب پلاک که بهطور مستقیم توسط کارگزار یا پیمانکار وصول میشود، ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال معادل ۱۵۰ هزار تومان است و مبلغ ۱ میلیون ریال نیز صرف عوارض دولتی میشود که به حساب خزانه دولت واریز خواهد شد. به عبارت دیگر مالکان خودروها در سال آینده برای تعویض پلاک باید هزینه پایه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال معادل ۲۵۰ هزار تومان را پرداخت کنند.
در مورد شمارهگذاری و تعویض پلاک موتورسیکلت نیز، هزینه تولید و فک و نصب که مستقیما توسط پیمانکار یا کارگزار وصول میشود، ۳۰۰ هزار ریال است و عوارض دولتی که باید به حساب خزانه دولت واریز شود نیز برای موتورسیکلتها ۲۰۰ هزار ریال است. مجموع هزینههای گفته شده برابر با ۵۰۰ هزار ریال یا ۵۰ هزار تومان است.
شرایط به ارث گذاشتن پلاک خودرو در سال ۱۴۰۱
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ناجا شرایط انتقال پلاک خودروی افراد فوت شده به ورثه را تشریح کرد.
سرهنگ عینالله جهانی، درباره اینکه آیا امکان انتقال پلاک خودروی متعلق به افراد فوت شده به وارثان وی وجود دارد یا خیر؟، گفت: برای این اقدام باید تمامی امور مربوط به انحصار وراثت از سوی ورثه قانونی انجام شده باشد.
معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان اینکه پس از انجام این اقدامات باید بامدارک مربوط به پلیس راهور مراجعه شود، گفت: در ادامه باید ظرف کمتر از یک سال از زمان فوت صاحب پلاک، موضوع به مراکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا در شهر محل سکونت متوفی نیز اعلام شود.
وی ادامه داد: پس از آن ورثه باید با مدارک مربوط به انحصار وراثت به مراکز شمارهگذاری و تعویض پلاک مراجعه کرده و درخواست خود برای انتقال پلاک به نام خود را ثبت کنند.
شرایط تعویض پلاک در سال ۱۴۰۱
خرید و فروش خودرو در شهرهای بزرگ نیازمند انجام مراحل متعدد اداری است که تعویض پلاک و انتقال اسناد و مدارک خودرو از مهمترین آنهاست.
در این میان فروشنده و خریدار خودرو به عنوان طرفین معامله باید برای صحت معامله تمامی مراحل را به درستی طی کنند تا انتقال خودرو بدون هیچ مشکلی انجام شود؛ در غیر اینصورت هر دو دچار مشکلاتی خواهند شد.
سایت نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک در سال ۱۴۰۱
برای دریافت نوبت آنلاین تعویض پلاک خودرو باید به سامانه نوبت دهی اینترنتی مراکز شماره گذاری پلاک خودرو (nobatdehi.epolice.ir) مراجعه کنید.
- ورود به سامانه نوبت دهی اینترنتی مراکز شماره گذاری پلاک
- انتخاب استان، شهر، نوع خدمت و وسیله نقلیه
- مشاهده لیست مراکز تعویض پلاک شهر مورد نظر
- انتخاب مرکز مورد نظر و انتخاب روز و ساعت مراجعه
مطالب مرتبط:
مدارک لازم برای تعویض پلاک در سال ۱۴۰۱
مدارکی که فروشنده خودرو باید به همراه داشته باشد:
- اصل کارت ماشین
- و اصل سند خودرو
- همچنین اصل سند مالکیت خودرو ( برگ سبز)
- اصل شناسنامه و کارت ملی صاحب خودرو (یا وکیل قانونی)
- برگه تسویه حساب خلافی و عوارض خودرو
- اصل بیمهنامههای خودرو ( ثالث و بدنه)
- اصل آخرین کارت معاینه فنی خودرو
- ارائه برگههای پرداخت بهای انتقال پلاک
مدارکی که خریدار خودرو باید به همراه داشته باشد:
- اصل شناسنامه و کارت ملی
- اصل و کپی مدارک احراز محل سکونت (اجارهنامه، سند منزل و …)
- حضور خریدار یا نماینده قانونی
آدرس مراکز تعویض پلاک در سال ۱۴۰۱
مراجعه به مراکز تعویض پلاک خودرو به عنوان آخرین مرحله نقل و انتقال خرید و فروش خودرو کارکرده یکی از مهمترین اقداماتی است که در معامله خودرو باید انجام شود. از این رو تعویض پلاک، پلاک سرقتی و پلاک مفقودی باید در مراکز تعویض پلاک ماشین انجام شود. مراکز تعویض پلاک در تهران شامل ۱۰ مرکز در سطح شهر است.
فروشنده و خریدار ماشین قبل از ثبت سند قطعی، در یکی از مراکز تعویض پلاک حضور پیدا کنند و ضمن ارائه مدارک، مراحل زیر را برای تعویض پلاک خودرو مورد نظر طی کند.
- مراجعه به سایت راهور و دریافت نوبت
- ورود به مراکز، دریافت قبض ورودی پارکینگ
- تحویل مدارک به باجه مشخص شده در برگه نوبتدهی
- اخذ فرم بازدید فنی خودرو از دفتر تعیینشده
- بازدید فنی خودرو توسط کارشناسان مرکز (تأیید اصالت خودرو)
- ارائه گواهی عدم خلافی در صورت داشتن تخلف
- پرداخت وجه پلاک برابر تعرفه و واریز به حساب خزانه نزد بانک ملی
- مراجعه به دفتر مربوطه جهت دریافت تأییدیه نقل و انتقال و سند مالکیت خودرو
- مراجعه به محل مربوطه جهت فک پلاک خودرو
- تحویل پلاک قدیم و اخذ پلاک جدید
- مراجعه به محل نصب جهت نصب پلاک جدید
- مراجعه به در خروج با ارائه قبض ورود به پارکینگ و خروج از مرکز تعویض پلاک
در صورتی که فروشنده یا خریدار به هر دلیلی نتوانند با هم در مرکز تعویض پلاک حضور داشته باشند، با مراجعه به دفترخانه و تنظیم وکالت نامه جهت تعویض پلاک میتوانند به صورت وکالتی اقدام به تعویض کنند.
در این شرایط همچنین میتوان به تنظیم وکالتنامه فروش نیز اقدام کرد که در این صورت دیگر نیازی به حضور فروشنده در دفتر خانه نیست. البته باید در نظر داشته باشید که هزینه تنظیم این نوع وکالت بسیار بیشتر از وکالت تعویض پلاک است؛ بنابریان پیشنهاد میشود فقط وکالت نامه تعویض پلاک را تنظیم کنید.
نکته: جهت جلوگیری از هرگونه سواستفاده بهتر است فروشنده مهلت تعویض پلاک را در وکالتنامه درج کند؛ همچنین توصیه میشود حتیالامکان از فروش وکالتی و اعطای وکالت بلاعزل به خریدار خودداری کنید.
مراحل انتقال سند خودرو بعد از تعویض پلاک در سال ۱۴۰۱
بعد از تعویض پلاک ماشین، خریدار و فروشنده به عنوان طرفین معامله به دفترخانه (محضر) مراجعه و اقدام به تنظیم سند قطعی میکنند.
- برگ سبز جدید (شناسنامه خودرو)
- تاییدیه انتقال خودرو صادر شده از مرکز تعویض خودرو
- اصل مدارک شناسایی طرفین
- بیمه نامه شخص ثالث
- کارت سوخت خودرو
- اسناد مالکیت خودرو ( برگ کمپانی یا بنچاق قبلی و برگ گمرک )
- برگ مفاصا حساب پرداختی عوارض سالانه شهرداری صادره از دفاتر خدمات الکترونیک شهر یا شهرداری
نکته: دفاتر اسناد رسمی تکلیفی بابت اخذ عدم خلافی و مالیات ندارند، بنابراین توصیه میشود خریدار این موارد را از فروشنده درخواست کند؛ در واقع فروشنده موظف است برگ عدم خلافی و برگه تسویه مالیات خودرو مورد نظر را دریافت و به خریدار خودرو تحویل دهد.
هزینه انتقال سند خودرو بعد از تعویض پلاک در سال ۱۴۰۱
برای هزینه انتقال خودرو در تمامی دفاتر اسناد رسمی کشور یکسان است و براساس جداول مالیات نقل و انتقال تعیین میشود.
- هزینه حقالثبت و مالیات نقل و انتقال (به حساب دولت)
- حقالتحریر(به حساب دفترخانه)
هزینههای نقل و انتقال سند برای هر خودرو بسته به مدل و سال متفاوت است.
عموما هزینههای مربوط به دولت را فروشنده پرداخت میکند و هزینه دفترخانه، بین فروشنده و خریدار تقسیم میشود؛ البته در صورت توافق بین طرفین هنگام عقد قرارداد، پرداختها طبق توافق انجام میشود.
بیشتربخوانید:
انتهای پیام/
https://nodademrooz.ir/?p=3330