- نویسنده : nodademrooz
- 14 بهمن 1400 ساعت 16:06
- کد خبر 4429
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سرویس بورس و اوراق بهادار نودادبرتر، پیش بینی بورس هفته سوم بهمن ۱۴۰۰ را در نودادبرتر دنبال کنید.
بورس در هفته ای که گذشت؟
شاخص کل بورس از هفته گذشته شاهد رشد است. این رشد پس از صحبتهای رئیسجمهور و پنج مصوبه وزیر اقتصاد آغاز شد و تا اواسط بازار امروز ادامه داشت.
شاخص کل بورس از هفته گذشته شاهد رشد است. این رشد پس از صحبتهای رئیسجمهور و پنج مصوبه وزیر اقتصاد آغاز شد و تا اواسط بازار امروز ادامه داشت. اما بازار سهام پس از پنج روز رشد هفته دوم بهمن را منفی به پایان رساند.
علی عصاری، کارشناس بازار سهام گفت: از چهارشنبه هفته گذشته اخبار مثبتی برای بازار مخابره شد. نرخ خوراک پالایشیها، نرخ تسعیر ارز و … از جمله این اخبار بود. بازار پس از این اخبار پنج روز مثبت بود ولی امروز شاهد فشار عرضه در انتهای بازار بودیم.
وی افزود: نکته جالب اینجاست که در پنج روزی که بازار مثبت بود، خروج پول داشتیم. در سهمهای شاخصساز و بزرگ چرخش پول از سهمی به سهم دیگر صورت گرفت. از پالایش شروع شد و به خودرو و بانکی سرایت کرد. انتظار میرفت که رشد بازار به سمت سهام کوچک و متوسط شیفت کند ولی این اتفاق نیفتاد.
عصاری ادامه داد: خبر بد اینکه با وجود مثبت بودن بازار خروج پول داشتیم که میتواند برای بازار سهام خطرناک باشد و شاهد نتایج بدی باشیم. دخالت دولت در بورس زیاد به شرایط فعلی بیارتباط نیست و میتوان گفت دولت در حال دستکاری شاخصهاست.
این کارشناس بازار سهام خاطرنشان کرد: خبر بدتر برای هفته آینده این است که بعد از مثبتهایی که برخی از آنها پس از مدتها در شاخص منتظرش بودیم عرضه اولیه فزر را داریم که مقداری نقدینگی از بازار جذب خواهد کرد و متاسفانه بازار هفته آینده را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
وی گفت: اگر هفته آینده ورود پول داشته باشیم و شاخصسازها مثبت شوند میتوان به بازار امیدوار بود در غیر اینصورت نوسان کوتاهمدتی داشتیم و بورس به خروج پول عظیمی وابسته شده و حدود یک ماه است که خروج پول مداوم داریم.
پیش بینی بورس هفته سوم بهمن ۱۴۰۰
بورس در هفتهای که گذشت شاهد رشدهای خوبی بود. شاخص کل از ابتدای هفته تا سهشنبه وارد کانال ۱٫۳ میلیونی شد.
اما در ادامه معاملات روز چهارشنبه نوسانی شد و ساعات میانی معاملات وارد محدوده یک میلیون و ۷۲۱ واحدی شد.
در ساعات پایانی معاملات ریزشهای خود را جبران کرد. در نهایت در سطح یک میلیون و ۳۰۱ واحدی قرار گرفت.
حمایت دولت از بازار، کاهش نرخ بهره و قیمت اخزار توانست تاثیر مثبت روی معاملات بازار بگذارد.
آخرین وضعیت بورس در سال ۱۴۰۰
ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بورس میگوید: با حمایتهایی که از سهام بزرگی مثل فولاد و فملی شد، بورس هفته خوبی را پشت سر گذاشت.
وی توضیح میدهد: معاملات بازار، الگوریتمی نبود. بررسی معاملات خبر از حمایت میدهد و نباید به هر حمایتی منفی نگاه کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره قیمت نفت میگوید: قیمت نفت صعودی است، انتظار میرود که پالایشیها هفته آینده و در گزارشات سه ماهه رشد داشته باشند.
وی ادامه میدهد: صعود گروه پالایشیها میتواند ادامه دار باشند. زیرا از منظر تکنیکالی سدهای حمایتی بازار شکسته شده است.
رئیسی تاکید میکند: کاهش نرخ دلار در بازار آزاد نشانهای از خوشبینی مذاکرات وین است.
سرنوشت دارایکم و پالایش یکم
این کارشناس بازار سرمایه اظهار میکند: تداوم خوشبینی در گروههای پالایشی و بانکی میتواند دو صندوق دولتی دارایکم و پالایش را سودساز کند.
وی در پیشبینی معاملات هفته آینده میگوید: بازار هفته آینده اصلاح چندانی ندارد. گروههای پالایشی، بانکی و خودرویی میتوانند پیشرو باشند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه میدهد: اغلب صنایع بورسی مستعد رشد هستند.
اما خودروییها و بانکیها به واسطه مذاکرات میتوانند حرکت روبه بالایی داشته باشند.
رئیسی در نهایت میگوید: بازار سرمایه در نقطهای است که باید به آن خوشبین بود و شاخص نیز آماده حرکت صعودی است.
چند روز پیش رئیس سازمان بورس خبر از باز شدن تدریجی دامنه نوسان داد.
مطالب مرتبط:
- پیش بینی بورس اسفند ۱۴۰۰
- عرضه اولیه فزر در ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ بخریم یا نه؟
- پیش بینی بورس هفته چهارم بهمن ۱۴۰۰
- پیش بینی بورس در سال ۱۴۰۱
نوسان بورس در سال ۱۴۰۱ تغییر می کند؟
رئیس سازمان بورس گفت: در یک تا دو ماه آینده، دامنه نوسان را به تدریج آزاد خواهیم کرد.
خواجه حق وردی معاون نظارت بر بازار فرابورس به جزئیات این طرح اشاره می کند و می گوید:
در این موضوع بحث دامنه نوسان است برای نمادهایی که بازار گردان دارند با شرایط هیئتمدیره بورسها میتوانند
دامنه نوسان را افزایش دهند و این افزایش هیچ سقفی ندارد، هیئتمدیره فرابورس در حال تهیه ضوابط دقیق این موضوع است
تا برابر با این ضوابط اجرا انجام شود.در مقرراتی که تنظیم میشود سعی میکنیم هارمونی تابلوها برهم نخورد.
این طرح چقدر در ارزش سهام های خرد و کلان می گذارد؟
مهدی قلی پور، تحلیلگر بازار سرمایه به این سوال پاسخ می دهد: افزایش دامنه نوسان و سایر مکانیزمهای عملیات بازار مثل حجم مبنا یا حد اعتبار به طور مستقیم تاثیری بر ارزش ذاتی سهام ندارد و سودآوری شرکتها و سطح نرخ بهره و رشد سودآوری است که ارزش سهام را تعیین میکند.
به گفته کارشناس بازار سرمایه، افزایش دامنه نوسان در مرحله اول سبب رونق بازار، افزایش حجم و ارزش معاملات و بهبود عملیات بازارگردانها میشود و در مرحله دوم سبب کاهش ریسک معاملات اعتباری برای کارگزار و اعتبار دهنده میشود.
ایده آلترین حالت حذف کامل دامنه نوسان و افزایش سطح اعتبار از ۶۰ درصد فعلی به دستکم ۱۰۰۰ درصد دارایی پایه یعنی ده برابر آن است.
مهمترین مشکل وجود دامنه نوسان زیر سوال بردن منطق بازار سرمایه است. چرا که قیمتها در مسیر تعادل با اطلاعات جدید، با اصطحکاک مواجه میشوند؛ که این مسئله ورود و خروج سرمایه گذار، نقدشوندگی، حجم معاملات را کاهش میدهد. دومین مشکل اساسی نیز اخلال در عملیات بازارگردانها و مواجه صندوق با زیانهای سنگین است.
شرایط حذف دامنه نوسان
به اعتقاد فعالان بازار سهام، حذف دامنه نوسان باید براساس ارزش شرکتها صورت گیرد و شرکتهای بزرگ در دامنه ۱۰ و شرکتهای کوچکتر بدون دامنه نوسان معامله شوند.
نکته دیگر افزایش حد اعتباری برای معاملات اعتباری است به طوری که اعتبار برای سهام بدون دامنه نوسان ده برابر و برای سهام با دامنه نوسان پنج درصد، پنجاه درصد تخصیص شود.
آزادسازی دامنه نوسان در بورس چه تاثیری بر سهام افراد دارد؟
رضا محمودی تحلیلگر بازار سهام: نقدشوندگی یکی از مهمترین اصول بازار سرمایه است که وجود دامنه نوسان نقدشوندگی را زیر سوال برده است. دامنه نوسان سبب قفل شدن سهام در صف خرید و فروش میشود، اما از طرفی هیجانات بازار را نیز کنترل میکند.
محمودی: حذف دامنه نوسان، تاثیر اخبار مثبت و منفی روی تقاضا و عرضه را افزایش میدهد؛ که در این صورت باید شرکتها اخبار را در فاصله زمانی کمتری روی سایت کدال منتشر کنند.
همچنین بسیاری از افراد مردم را ترغیب به خرید سهام میکنند و برای سهمی خاص از این راه صف خرید تشکیل میدهند. سپس سهم را خالی میکنند که در صورت حذف دامنه نوسان از اینگونه رانتها جلوگیری میشود.
بنابراین حذف دامنه نوسان باید در یک بازه زمانی میان مدت به صورت پلکانی و با ثبات بازار سرمایه صورت گیرد. همچنین بهتر است دامنه نوسان ابتدا برای شرکتهایی که نقدینگی بیشتری دارند، حذف شود تا در این صورت ریسک بازار کنترل شود.
در ۲۵ بهمن ۹۹ دامنه نوسان بازار را از بازده -۵، +۵ به بازده -۲، +۶ تغییر دادند، اما شاهد بازخور مثبتی در بازار سرمایه نبودیم و وضعیت پرتفوی بسیاری از افراد ریزشی بود و ارزش معاملات روزانه به ۳۰ همت رسیده بود، ولی بعد از الزامی شدن تا ۲ همت نیز کاهش یافت. مجددا در اردیبهشت ۱۴۰۰ دامنه نوسان را به بازده +۶، ۳ تغییر دادند، اما روند فرسایشی بازار سرمایه ادامه دار بود.
میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس ایران روز گذشته در تشریح طرح « حذف دامنه نوسان» یا «آزادسازی دامنه نوسان» گفت: اگر افزایش دامنه نوسان مطرح شود، به صورت پلکانی و با اعدادی منطقی خواهد بود.
فدایی تصریح کرد: نظر فعالان بازار سرمایه و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار اخذ و بخشی از این نظرات از جمله افزایش دامنه نوسان، در هیات مدیره سازمان بورس مصوب میشود.
بیشتربخوانید:
انتهای پیام/
https://nodademrooz.ir/?p=4429