×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش سرویس سیاسی نودادبرتر، برای اطلاع از واکنش ها به مذاکرات برجام در دولت سیزدهم، و همچنین پاسخ به سوال نتیجه توافق وین چیست؟ با نودادبرتر همراه باشید.

واکنش ها به مذاکرات برجام در 20 بهمن 1400

Reactions to the Barjam talks on February 11, 2014

واکنش ها به مذاکرات برجام در 20 بهمن 1400

تصمیم روسیه بر مذاکرات برجام

وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در مورد نتیجه مذاکرات برجام نوشت:

در تاریخ هشتم فوریه سرگئی لاوروف به ابتکار طرف ایرانی گفت‌وگویی با حسین امیرعبداللهیان داشت.

طرفین در خصوص نتایج سفر موفق سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به مسکو به تبادل نظر پرداختند و در رابطه با توسعه همکاری در تمامی حوزه‌ها بر پایه توافق سران دو کشور گفت‌وگو کردند.

در ادامه بیانیه آمده است: تحولات پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بر سر برنامه هسته‌ای ایران در چارچوب مذاکرات جاری در وین جهت احیای اجرای کامل توافق هسته‌ای مورد گفت‌وگو قرار گرفت.

وزرا بر احیای فوری برجام در قالب اصلی و متعادل خود – که به تایید شورای امنیت سازمان ملل – رسیده است، تاکید کردند. درخصوص مشکلات منطقه‌ای نیز گفت‌وگوهایی انجام گرفت.

واکنش پزشکیان به مذاکرات برجام

نمایند‌ه مرد‌م تبریز د‌ر مجلس یازد‌هم درباره نتیجه مذاکرات برجام گفت: سفره مرد‌م روز به روز ضعیف‌تر می‌شود‌ و قد‌رت خرید‌ مرد‌م کاهش می‌یابد‌ و توان معیشتی مرد‌م به‌شد‌ت پایین آمد‌ه و جامعه، د‌ر حال انفجار است.

مسعود‌ پزشکیان با اشاره به تغییر رویکرد‌ نمایند‌گان د‌ر پذیرش برجام گفت: ما بارها د‌ر مجلس گفتیم که موافق برجام هستیم به‌شد‌ت معتقد‌ بود‌یم که باید‌ با د‌نیا تعامل و گفت‌وگو کرد‌.

برخی براد‌ران ناراحت بود‌ند‌ و د‌ر مجلس قبل قوانینی نوشتند‌ که برای مثال اگر آمریکا این کار را نکند‌ ما فلان کار را انجام می‌د‌هیم، به مزاح می‌گویم اگر راست می‌گویید‌ کاری کنید‌.

اگر برجام بد‌ است چرا گفت‌وگو می‌کنید‌. وی گفت: معتقد‌ هستم باید‌ د‌ر برجام بنشینند‌ و گفت‌وگو کنند‌ و مساله را همین طور که هست بپذیرند‌ طرف‌های مقابل و ما به صورت همزمان به توافق پایبند‌ باشیم.

اینکه اد‌عا کنیم آنها د‌نبال منافع خود‌شان هستند‌، د‌ر هر معامله‌ای هر کس د‌نبال منفعت خود‌ش است. براد‌ر سر براد‌ر کلاه می‌گذارد‌ تا منفعت او تامین شود‌ حالا انتظار د‌ارید‌ کشور خارجی و روسیه بخواهند‌ منفعت ما را ببینند‌.

چین منفعت ما را ببیند‌. این کشورها به د‌نبال منافع خود‌شان هستند‌ و آنها هم به خاطر منافع خود‌شان، هوای ما را د‌ارند‌.

اگر یک روز منفعت آنها اقتضا کند‌ ما را زیر د‌ست و پای خود‌شان له می‌کنند‌ و اجازه همین کار کرد‌ن را هم به ما نمی‌د‌هند‌.

مخالفت سعید جلیلی با برحام

روز گذشته سعید جلیلی با حضور در حسینیه جماران، در نشستی با عنوان پشت خیمه دشمن سخنرانی کرد. برخی از حاضرین این نشست پلاکاردهای در جهت مخالفت با برجام و مذاکره مستقیم با آمریکا در دست داشتند.

سخنان دبیر شورای عالی امنیت درباره برجام

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان درباره نتیجه مذاکرات برجام اعلام کرد که تجربه قبلی ثابت کرد بدون رفع جامع و مؤثر تحریم‌ها، انتفاع اقتصادی پایدار از ‌برجام بیشتر شبیه یک سراب است.

علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی کشورمان با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توئیتر با اشاره به مذاکرات وین، نوشت:

ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصادی و تکنولوژیک کشور دارای ساختار یکپارچه است و رفع تحریم‌ها با هر شناسه‌ای باید برای همه بخش‌ها ماهیت یکسان داشته باشد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: تجربه قبلی ثابت کرد که بدون رفع جامع و مؤثر تحریم‌ها، انتفاع اقتصادی پایدار از برجام بیشتر شبیه یک سراب است.

پشت پرده دیدار مکرون با پوتین

رئیس جمهور فرانسه که در تلاش است تا خود را به عنوان یک صلح‌ساز در مسائل کاهش تنش در اروپای شرقی، به‌ویژه اوکراین، نشان دهد،

در گفتگو با رئیس‌جمهور روسیه ابتکارات متعددی را اعلام کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در دیدار با همتای روسی خود، ولادیمیر پوتین، چندین پیشنهاد را به وی ارائه کرد که با سایر شرکای ناتو موافقت نشده بود.

دیلی میل نوشت: رئیس جمهور فرانسه که در تلاش است تا خود را به عنوان یک صلح‌ساز در مسائل کاهش تنش در اروپای شرقی، به‌ویژه اوکراین، نشان دهد، در گفتگو با رئیس‌جمهور روسیه ابتکارات متعددی را اعلام کرد.

او پیشنهاد کرد که یک وضعیت بی‌طرف برای اوکراین تضمین شود و بدین ترتیب امکان پیوستن این کشور به ناتو منتفی شود.

در عین حال، پیشنهادات ماکرون پیشتر از سوی متحدان پاریس در ناتو، از جمله بریتانیا، تأیید نشده بود.

به گفته منابع، رئیس جمهور فرانسه قبل از مذاکره با پوتین حتی سعی نکرد با شرکای ناتو مشورت کند که عملا همه توافقات ممکن را بی معنا می کند.

گفت و گوهای رهبران دو کشور در روز 7 فوریه در کرملین برگزار شد و بیش از پنج ساعت به طول انجامید.پوتین این دیدار را معنادار و مفید خواند و تصریح کرد

که با رئیس جمهور فرانسه در مورد مسائل عدم گسترش ناتو و اوضاع پیرامون اوکراین گفتگو کرده است.

مانع اصلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام

معاون سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا گفت واشنگتن در خصوص مذاکرات وین در تعامل با کنگره است و برای بازگشت به برجام، الزامات قانون «اینارا» را رعایت خواهد کرد.

«جالینا پورتر» معاون سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری  دیروز (سه‌شنبه هشتم فوریه) خود درباره نحوه پایبندی دولت «جو بایدن»

به مفاد یکی از قوانین کنگره به نام «اینارا» (قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران») که از نگاه تحلیلگران یکی از موانع اصلی واشنگتن برای بازگشت به برجام محسوب می‌شود، توضیحاتی ارائه کرد.

او در واکنش به سوالی در خصوص نامه ۳۳ سناتور جمهوری‌خواه خطاب به بایدن مبنی بر سنگ‌اندازی در اجرای هر توافقی با ایران در صورتی که آن توافق به بررسی و تایید کنگره نرسد، گفت:

فرستاده ویژه (رابرت) مالی همچنان به اعضای کنگره حتی از راه دور اطلاع‌رسانی می‌کند. اما آنچه که من به طور دقیق‌تر می‌گویم این است که

دولت حقایق و همچنین شرایط هرگونه بازگشت ایالات متحده به برجام را برای تعیین دلالت‌های قانونی که (موارد) تحت (قانون) اینارا را (INARA) هم شامل می‌شود،

به دقت بررسی خواهد کرد. ما متعهد به تحقق الزامات اینارا هستیم.


مطالب مرتبط:


نتیجه مذاکرات برجام از چه زمانی مشخص می شود؟

When will the outcome of the Barjam negotiations be known?

نتیجه مذاکرات برجام از چه زمانی مشخص می شود؟

وی افزود: رئیس‌جمهور معتقد است که رویکرد دو حزبی در قبال ایران قوی‌ترین راه برای حفاظت از منافع ایالات متحده در دراز مدت است.

و مقامات دولت در همه سطوح با اعضای کنگره و همچنین کارکنان آن‌ها برای بحث در خصوص رویکرد ما در قبال ایران تماس داشته‌اند.

همانطور که سیاست (ما) در قبال ایران به جلو می‌رود، مالی فرستاده ویژه عمیقاً متعهد به ادامه تعامل نزدیک با کنگره به شیوه‌ای دو حزبی است.

گروهی متشکل از ۳۳ سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی روز دوشنبه به جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور هشدار دادند

برای ممانعت از اجرای هرگونه توافق هسته‌ای جدید با ایران در صورتی که دولت وی به کنگره اجازه ندهد شرایط آن را بررسی و درباره آن رای دهد، تلاش خواهند کرد.

به نقل از رویترز، سناتورها به رهبری «تد کروز» یکی از مخالفان دیرینه توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران، در نامه‌ای به تاریخ دوشنبه به بایدن گفتند که

از «تمام گزینه‌ها و اهرم‌های موجود» استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که دولت وی به قوانین ایالات متحده حاکم بر هرگونه توافق جدید با ایران پایبند بوده است.

پیش‌تر هم سناتورهای جمهوری‌خواه با ارسال نامه‌ای از رئیس‌جمهور آمریکا خواستند تا اجرای تحریم‌های نفتی علیه جمهوری اسلامی و خریداران نفت ایران را تشدید کند.

سناریوهای برجام

در این نامه، «تام کاتن» سناتور تندرو جمهوری‌خواه و از منتقدان برجام به همراه ۹ سناتور دیگر جمهوری‌خواه ضمن انتقاد از افزایش صادرات نفت ایران،

خواهان اجرای تحریم‌ها علیه نفتکش‌های حامل نفت ایران و خریداران نفت ایران شدند.

این کارشکنی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری

در پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

گفتنی است دور هشتم مذاکرات دیروز (سه‌شنبه) با برگزاری جلسه دوجانبه بین علی باقری مذاکره ‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران

و انریکه مورا هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها پس از یک هفته تنفس در وین از سر گرفته شد.


بیشتربخوانید:


انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط  مدیریت پایگاه خبری نودادامروز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.