- نویسنده : nodademrooz
- 13 مهر 1401 ساعت 20:45
- کد خبر 11126
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سرویس آشپزی نودادبرتر، برای اطلاع از طرز تهیه مرصع پلو مجلسی و همچنین مراحل آشپزی با نودادبرتر همراه باشید.
نحوه نامگذاری مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو مجلسی
معنی کلمه مرصع یعنی جواهرنشان، زرنشان، گوهرنشان و مرصع پلو غذایی است که در آن گوهر و جواهر قرار داد! و واقعا با تزئین زیبا متوجه می شوید که با پسته و زرشک و زعفران و کشمش و .. غذای پر محتوایی است.
معرفی غذای مرصع پلو
مرصع پلو از نظر ظاهری شباهت بسیاری با سایر غذاهای اصیل ایرانی مانند قیمه نثار و شیرین پلو دارد.
مقایسه غذای مرصع پلو با سایر غذاها
اما باید بدانید که یکی از تفاوتهای مهم مرصع پلو و شیرین پلو این است که شیرین پلو همانطور که از نامش پیداست، تماما از مواد شیرین تشکیل شده و در آن هل و گلاب به کار رفته است.
اما مرصع پلو یک غذای شیرین نیست و فقط روی آن مواد شیرین میریزند. ریشهی این غذای زیبا در تاریخ به دوره صفویان باز میگردد.
همچنین بسیاری بر این باورند که ظاهر تزیین شده و رنگی این غذا شبیه به طرح فرشهای ایرانی است.
شما میتوانید بر حسب سلیقه از مرغ، گوشت گوسفندی و حتی گوشت چرخ شده قلقلی هم استفاده کنید.
اما توجه داشته باشید که اگر مرصع پلو را برای مهمانی سرو میکنید، بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
مراحل پخت مرصع پلو

مراحل پخت مرصع پلو
تهیه این غذا شاید ظاهرا پیچیده به نظر برسد اما تنها به کمی صبر و سلیقه نیاز دارد.
به علاوه مرصع پلو یک غذای بسیار مقوی میباشد و به دلیل مواد تشکیل دهندهاش از انواع ویتامینها، سدیم، کلسیم، پروتئین و… تشکیل شده است.
در نتیجه همه میتوانند بدون نگرانی از این غذا لذت ببرند. در ادامه به طرز تهیه این غذای زیبا و اصیل ایرانی میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه مرصع پلو
- ۲ پیمانه برنج
- ۱ عدد سینه مرغ بزرگ
- ۲ عدد هویج بزرگ
- ۱/۳ پیمانه کشمش
- ۱/۳ پیمانه زرشک
- ۱/۴ پیمانه خلال بادام
- ۱/۴ پیمانه خلال پسته
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- ۴۵ گرم کره
- ۱ قاشق غذاخوری گلابنمک،
- فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مطالب مرتبط:
- طرز تهیه شیرینی سابله + مراحل پخت و تصاویر و فیلم آموزش کامل
- طرز تهیه ترشی نازخاتون + مواد لازم / ترشی نازخاتون چطور درست کنم؟ | ویدیو
- نحوه پخت دسر مجلسی / شیک ترین دسر / خوشمزه ترین دسر
- طرز تهیه موس کدو حلوائی
مراحل تهیه مرصع پلو

مراحل پخت مرصع پلو
برای تهیه ی مرصع پلو باید ابتدا مرغ رو بذاریم تا بپزه، پس داخل یه ماهیتابه مرغی رو که خرد کردیم بعلاوه یک قاشق غذاخوری از کل پیازداغ، کمی روغن، نمک،فلفل و زرچوبه رو اضافه میکنیم.
مرحله اول تهیه مرصع پلو: اضافه کردن مرغ
حالا مرغ رو تفت میدیم تا تغییر رنگ بده.
با یک محلول در سریعترین زمان لک های پوستی را درمان کنید
مرحله دوم تهیه مرصع پلو: تفت دادن مرغ
بعد یک لیوان سرخالی آب به مرغ اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا بپزه چون مرغ خرد شده است به زمان زیادی برای پخت احتیاج نداره.
مرحله سوم تهیه مرصع پلو: اضافه کردن آب
حالا داخل یه ماهیتابه دیگه هویج هایی که پوست کنده و رنده کردیم رو میریزیم و بهشون یک قاشق از کل شکر، ۱۵ گرم کره، گلاب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و حدود ۳ الی ۴ قاشق آب اضافه کرده و میذاریم تا هویج ها بپزن.
مرحله چهارم تهیه مرصع پلو: تفت دادن هویج
بهتره تا گاهی هویج هارو هم بزنیم تا نسوزن. وقتی هویج ها پختن از ماهیتابه درشون میاریم.
مرحله پنجم تهیه مرصع پلو: آماده شدن هویج
حالا داخل همون ماهیتابه کشمش، ۱۵ گرم از کل کره، ۱ قاشق غذاخوری از کل پیاز داغ، ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری آب و ۱ قاشق زعفران دم کرده اضافه کرده و تفتشون میدیم.
مرحله ششم تهیه مرصع پلو: تفت دادن کشمش
به تفت دادن ادامه میدیم تا کشمش ها نرم بشن و آب هم بخار بشه، حالا کشمش هارو از ماهیتابه دربیارین که نوبت زرشکه.
مرحله هفتم تهیه مرصع پلو: آماده شدن کشمش
پس زرشک، ۱ قاشق غذاخوری شکر، ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده، ۱۵ گرم کره و ۱ قاشق غذاخوری از کل پیاز داغ رو داخل ماهیتابه ریخته و تفت میدیم.
مرحله هشتم تهیه مرصع پلو: تفت دادن زرشک
به تفت دادن ادامه میدیم تا شکر حل بشه و زرشک هم نرم بشه دقت کنین تا بیش از حد زرشک رو تفت ندین چون زرشک خیلی زود سفت میشه و میسوزه. خلال بادام و خلال پسته رو هم میتونین با کمی روغن تفت بدین یا بدون تفت دادن برای تزیین ازشون استفاده کنین
مرحله نهم تهیه مرصع پلو: آماده شدن زرشک
حالا دیگه مرغ پخته و آبش رو کشیده کمی زعفران دم کرده بهش اضافه کنین و مواد رو با هم تفت بدین تا مرغ خوش رنگ بشه.
مرحله دهم تهیه مرصع پلو: تنگ آب شدن مرغ
حالا فقط مونده کشیدن برنج دم کشیده داخل دیس و تزیین روی برنج با مواد مرصع پلو ، امیدواریم از مرصع پلویی که ما در نودادبرتر به شما آموزش دادیم لذت ببرید.
بیشتربخوانید:
- تاثیر دیابت نوع دو بر بینایی / آسیب عصبی قرنیه از نشانه های دیابت است؟
- علت اصلی عرق زیاد / تعریق زیاد نشانه چیست؟ / راهکار کنترل تعریق زیاد/ هیپرهیدروزیس چیست؟
- ترس از شکست را چگونه از خود دور کنیم؟
- عوارض اصلی واکسن ۶ سالگی + راهکار و درمان
- دمنوش درمان عفونت ادراری + نحوه تهیه
انتهای پیام/
https://nodademrooz.ir/?p=11126