×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.  اخبار منتشر شده : 13 خبر
پیش بینی قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ / افزایش قیمت دلار در راه است؟

 

به گزارش سرویس اقتصادی نودادامروز، برای اطلاع از پیش بینی قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ یا پاسخ به سوال  افزایش قیمت دلار در راه است؟ از زبان کارشناسان با نودادامروز همراه باشید.

تصمیمات دولت سیزدهم برای کاهش و ثبات قیمت دلار

تصمیمات دولت سیزدهم برای کاهش و ثبات قیمت دلار , خبرنگار مریم بالوی فیلی

با شکست دوباره مرز ۵۰ هزارتومانی دلار، فنی های بازار دیگر رسیدن به کف ۴۹ هزار تومان را دور از دسترس نمی دانند.

 دلار بازار آزاد که با شروع جنگ غزه جهش ۳ هزارتومانی را تجربه کرده بود طی ۲ ماه و نیم گذشته در یک روند نزولی قرار گرفت و تمامی رشد قیمتی خود را از ابتدای پاییز از دست داد.

این موضوع در هفته پایانی آذرماه ۱۴۰۲ باعث شد تا حمایت مهم ۵۰ هزار تومانی دلار از دست برود و نرخ فروش خرد در بازار تا محدوده ۴۹ هزار و ۷۰۰ تومان نیز کاهش یابد. اما این کاهش نیز نتوانست معامله گران را به بازار بازگرداند تا بازار آزاد ارز برای دهمین ماه متوالی با رکود سنگین رو به رو باشد.

این موارد باعث شد تا برخی فنی کاران بازار هر بالایی قیمت در بازار را موقتی بدانند. از نظر تحلیل گران تکنیکال، دلار نتوانسته کانال نزولی خود را ترک کند و احتمالا به زودی به کف ۴۹ هزار تومان و حتی ۴۷ هزار تومان باز می‌گردد.

آنها می گویند، با توجه به اخبار منتشر شده در خصوص مازاد عرضه در نیما، احتمالا بازارساز برای قیمت های پایین تر از ۴۹ هزار تومان نیز تلاش کند.

این موضوع در بازار روز یکشنبه باعث شد فعالین بازار از همان ابتدای صبح عرضه کننده باشند. پیش بینی می شود با عرضه های جدید و در شرایطی که تقاضا در بازار همچنان ضعیف است، قیمت‌ها روند کاهشی خود را باسرعت بیشتری طی کند و به افراد مبتدی مجال خروج ندهد.

 

پیش بینی قیمت دلار در سال ۱۴۰۳

مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در رابطه با موضوع بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ از نظر تورم و صنعت اظهار کرد: روابط اقتصادی ما با چین یا هر کشور دیگری خیلی تابع بودجه نیست چون بودجه، یک برنامه ریزی برای خرج و دخل دولت در داخل است.

وی افزود: روابط فعال اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای دنیا کمک بسزایی به تأمین بودجه خواهد کرد و دولت ضمن رفع برخی مشکلات اقتصادی با منابع ارزی می‌تواند با کیفیت بهتری به فعالیت‌های اقتصادی خود ادامه دهد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در مورد روابط اقتصادی ایران و چین در سال آینده گفت: رابطه اقتصادی ایران و چین طی سه دهه اخیر با فراز و نشیب‌های مختلف رو به رشد و ترقی بوده و ارزش دلاری این روابط تجاری بسته به ارزان و یا گران شدن قیمت‌های جهانی مواد خام شامل انرژی و نفت و گاز و فولاد کم و زیاد می‌شود.

حریری ادامه داد: اولین هیئتی که بعد از رفع محدودیت‌های کرونایی به چین اعزام شد از جمهوری اسلامی ایران و سفر آیت الله رئیسی بود که کمیسیون مشترک دو کشور هم در تیرماه همان سال شکل گرفت و در ماه نوامبر امسال نیز معاون اول رئیس جمهور برای رفع مشکلات قراردادی بنگاه‌های دو کشور به چین سفر کرد و بعد از آن شاهدیم پروژه‌های مهم دو کشور همچون ساخت استادیوم و فرودگاه و تکمیل خطوط راه آهن شروع شده و در سال آینده هم با قوت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.

وی ایجاد فضای ساخت و ساز در کشور را به معنای فضای کار و توسعه دانست و گفت: بانک مرکزی در مقام قانونی حفظ ارزش پول ملی باید منفعت برآیند همه طرف‌ها را در حوزه قیمت دلار در نظر بگیرد و اذهان بین المللی را نسبت به ارزش پول ملی تغییر دهد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، جهش‌های قیمتی دلار در سال ۱۴۰۳ را منتفی دانست و اظهار کرد: سیاست‌هایی که بانک مرکزی اعلام کرده پیش بینی پذیر کردن نرخ ارزها برای فعالیت اقتصادی در بازه‌های چند ماهه است و بنابراین بعید می‌دانم قیمت دلار در سال آینده جهشی داشته باشد.

وی افزود: ما در ۹ ماه اخیر نوسان نرخ ارز نداشتیم و این به معنای پیش بینی پذیر شدن اقتصاد و موفقیت بانک مرکزی در اعمال سیاست‌های تثبیتی است.

حریری گفت: بخش بزرگی از اقتصاد و رشد اقتصادی کشور بسته به پروژه‌های عمرانی است بطوریکه اگر پروژه‌های عمرانی با منابع داخلی و یا سرمایه گذاری خارجی اجرایی شوند بخش‌های مهمی از صنعت ما را به تحرک وا می‌دارند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین خاطرنشان کرد: ما طی پنج دهه اخیر همیشه با افزایش نقدینگی و تورم دو رقمی مواجه بودیم اما این تورم بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده و زمانی که بازار عرضه و تقاضای دلار به هم خورد و ارز کافی در اختیار بانک مرکزی نبود و تحریم بودیم، به تورم ۴۰ درصد به بالا رسیدیم و بعد هم نرخ ارز افزایش یافت.

قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ ثابت می ماند؟

رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با توجه به اینکه در سال جاری انتظارات تورمی کنترل شد، نمی‌توان انتظار داشت سال آینده شاهد جهش‌های در نرخ ارز باشیم.

معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، یعنی مهر ماه ۱۴۰۰ رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصد بود، این عدد در آبان ماه سال جاری یعنی در مدت زمان نزدیک به دو سال به ۲۶.۲ درصد رسیده و معادل ۱۶.۶ درصد کاهش یافته است که رکورد مناسبی در زمینه کنترل نقدینگی به‌شمار می‌رود.

وی افزود: اتفاق مثبت دیگر، کاهش رشد پایه پولی بود که رشد آن برای ابتدای سال جاری معادل ۴۵ درصد بود و این عدد هم اکنون به ۳۸.۵ درصد رسیده است.

در عین حال مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: سیاست‌هایی که بانک مرکزی اعلام کرده، پیش بینی پذیر کردن نرخ ارزها برای فعالیت اقتصادی در بازه‌های چند ماهه است و بعید می‌دانم قیمت دلار در سال آینده جهش داشته باشد.

وی افزود: در ۹ ماه اخیر نوسان نرخ ارز نداشتیم و این به معنای پیش بینی پذیر شدن اقتصاد و موفقیت بانک مرکزی در اعمال سیاست‌های تثبیتی است. در پنج دهه اخیر همیشه با افزایش نقدینگی و تورم دو رقمی مواجه بودیم، اما این تورم میان ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده و زمانی که بازار عرضه و تقاضای دلار به هم خورد و ارز کافی در اختیار بانک مرکزی نبود و تحریم بودیم، به تورم ۴۰ درصد به بالا رسیدیم و بعد هم نرخ ارز افزایش یافت.

رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی درباره احتمال جهش های ارزی بالا در سال‌های آینده به «راهبرد معاصر» گفت: یکی از موضوعات مهمی که به جهش های ارزی در سال‌های گذشته منجر شد، بالا بودن انتظارات تورمی بود. انتظارات تورمی وابسته به عوامل مختلفی کاهش یا افزایش می یابد و عامل مؤثری در افزایش نرخ تورم و نرخ ارز به شمار می رود.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال جاری انتظارات تورمی کنترل شد، نمی توان انتظار داشت سال آینده شاهد جهش هایی در نرخ ارز باشیم. یکی از موضوعاتی که مانع افزایش نرخ ارز در سال جاری و همچنین سال آینده می شود، توجه بانک مرکزی به تداوم و افزایش ثبات اقتصادی است. ثبات اقتصادی عامل مهم و یکی از مؤلفه های اصلی تأثیرگذار بر رشد اقتصادی به شمار می رود.

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: با توجه به اینکه عامل اصلی رشد اقتصادی، ثبات است و زمانی که فعالان اقتصادی وضعیت را با ثبات ببینند، میل به سرمایه گذاری در بخش های مولد دارند، قطعاً زمینه ساز افزایش فعالیت اقتصادی می شوند. وجود ثبات اقتصادی و ارزی کمک شایان توجهی به گسترش اقتصاد می کند.

سعادت با بیان اینکه بی ثباتی در اقتصاد مانع گسترش فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری در بخش های مولد می شود، گفت: راز مهم بسیاری از کشورهایی که در چند دهه گذشته رشد و توسعه اقتصادی داشته اند، وجود ثبات اقتصادی و ارزی است. به همین دلیل بانک مرکزی تلاش کرده است ثبات اقتصادی و ارزی تداوم یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان یادآور شد: چین به عنوان یکی از کشورهای آسیایی به دلیل ثبات ارزی و اقتصادی در سه دهه گذشته رشد اقتصادی قابل توجهی داشته است، بنابراین کاهش انتظارات تورمی که کمک شایان توجهی به ثبات نرخ ارز می کند، عامل مؤثری بر رشد اقتصادی به شمار می رود و زمینه ساز ثبات بیشتر در اقتصاد می شود.

سعادت معتقد است: سیاست‌های کلی بانک مرکزی در افزایش ثبات نرخ ارز بسیار مؤثر بوده است و به نظر می آید اگر با همین دست فرمان پیش برود و سیاست های کنونی ارزی که به افزایش نیافتن نرخ ارز منجر می‌شود، اجرا کند سال آینده نیز با تکانه ها و شوک های ارزی بالا مواجه نمی شویم.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی در یک سال گذشته به موضوع ثبات نرخ ارز بسیار اهمیت داده است، ضمن اینکه توانسته با دیپلماسی موفق و با شرایطی که دولت سیزدهم در عادی سازی روابط با کشورهای مختلف ایجاد کرده است، برخی مطالبات ایران را وصول کند. این موضوع زمینه ساز ثبات بیشتر نرخ ارز شد.

استاد اقتصاد یادآور شد: به نظر می آید تداوم سیاست های فعلی بانکی و ارزی بانک مرکزی و همراهی و همکاری دولت برای تداوم اعمال و اجرای این سیاست ها کمک شایانی به افزایش ثبات ارزی می کند، به طوری که تداوم این رویه نتیجه خوبی در سال آینده خواهد داشت.

پیس بینی قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۲

پیس بینی قیمت دلار تا پایان سال 1402 , خبرنگار مریم بالوی فیلی , پایگاه خبری نودادامروز

قیمت دلار که در روزهای ابتدایی مهرماه و با آغاز جنگ غزه، تا ۵۲ هزار تومان هم پیش رفته بود،‌ در روزهای پایانی پاییز به محدوده ۴۹ هزار تومان برگشت و پیش‌بینی‌ها حاکی از ادامه روند کاهشی است.

به گزارش ایسنا، قیمت دلار در روزهای پایانی پاییز امسال در محدوده ۴۹ هزار تومان بود اما در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ که درگیری مسلحانه علیه حماس آغاز شد افزایش حدود ۳۰۰۰ تومانی قیمت دلار را رقم زد.

البته در روزهای پس از این حمله، دلار روند نزولی به خود گرفت؛ تا جایی که با گذشت حدود یک هفته و تا ۲۲ مهرماه، به مرز ۵۰ هزار تومان برگشت اما و در هفته ابتدایی آبان‌ ماه، بار دیگر افزایش قیمت دلار تا ۵۲ هزار تومان را شاهد بودیم و این روند تا هفته دوم آبان‌ماه هم ادامه یافت اما در نهایت روند صعودی متوقف شد و به‌دنبال آن، دلار تا پایان آبان‌ ماه، روند نزولی به خود گرفت.

در این میان، آخرین ماه پاییز برای دلار نسبتا ماه آرامی بود و با عبور از قیمت ۵۰ هزار دلار، به کانال ۴۹ هزار تومان بازگشت.

همچنین در روزهای پایانی آذر ماه قیمت دلار در محدوده ۴۹ هزار و ۷۰۰ تومان باقی ماند تا امید به ادامه روند نزولی همچنان وجود داشته باشد. کما اینکه پیش‌بینی های کارشناسان مبنی بر ادامه روند کاهشی است و آنها معتقدند باتوجه به تمایل بانک مرکزی برای کاهش بیشتر قیمت‌ها، بهتر است در خرید ارز محتاط باشیم.

برنامه بازارساز برای کاهش قیمت دلار آزاد به ۴۷ هزار تومان

با توجه به مازاد عرضه ارز در سامانه نیما، کارشناسان اقتصادی معتقدند برنامه بازارساز در بازار ارز، کاهش قیمت دلار غیررسمی به ۴۷ هزار تومان در آینده نزدیک است.

فارس، این روزها بازار ارز در آرامش کامل به سر می‌برد، با تثبیت ارزی، قدرت کاهشی‌ها به شدت زیاد شده و دلار آزاد طی یک هفته گذشته بیش از ۱۰۰۰ تومان کاهش قیمت را نشان می‌دهد.

در شرایطی که در آذرماه در سنوات گذشته به خاطر رسیدن موعد تقاضای ژانویه‌، دلار تهران صعودی می‌شد، دلار‌ در این ماه روند صعودی نداشت و حتی کاهش یافت و در پایان آذر نسبت به مدت مشابه ماه قبل ۰.۶ درصد کاهش یافت.

* برخورد دلار رسمی به سقف سال

با اینکه بازار غیر رسمیِ قیمت دلار و درهم نزولی بود اما در بازار رسمی سرنوشت نرخ دلار جور دیگر رقم خورد، قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا امروز افزایشی بوده و به سقف خود از ابتدای سال جاری رسید و پیش‌بینی می‌شود از این رقم عبور نکند، به عبارت دیگر در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، قیمت دلار نقد در سطح ۴۲ هزار و ۹۶۳ تومان قرار گرفته است.

اما برنامه بازارساز طی یک ماه گذشته نزدیک کردن نرخ دلار رسمی به نرخ ارز غیررسمی بوده است. به نظر می رسد نرخ ارز در معاملات رسمی، به قله خود رسیده و در همین محدوده نیز متوقف خواهد شد.

اما بازارساز در مدت باقی مانده تا پایان سال به دنبال کاهش نرخ ارز غیررسمی به ۴۷ هزار تومان است. با توجه به مازاد عرضه ارز در سامانه نیما، به نظر می‌رسد بانک مرکزی نرخ هدف خود را برای دلار آزاد، عددی بین بازه ۴۷ تا حداکثر ۴۸ هزار تومان تعیین کرده و با شیوه‌های مختلف به دنبال رسیدن به این موضوع است.

* ۲٫۵ مقاومت دلار شکست

قیمت دلار در تهران بعد از مدت‌ها کش و قوس در دامنه ۵۰ هزار تومان، بالاخره این دامنه را از دست داد و به دامنه ۴۰ هزار تومان و کانال ۴۹ هزار تومان برگشت، نرخ دلار از زمان جنگ حماس و رژیم صهیونیستی به دامنه ۴۰ هزار تومان وارد نشده بود.

فعالان اقتصادی می‌گویند یکی دیگر از دلایل نزولی شدن قیمت دلار در تهران، افت قیمت دلار در هرات بود، از سوی دیگر نرخ حواله درهم نیز زیر پای دلار را خالی کرد، قیمت درهم در بازار امروز با افت فعالیت کاری خود را ادامه داد.

پیش می‌شود که اگر قیمت دلار امروز حمایت ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان را از دست دهد مرز حمایت بعدی ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان باشد، فنی‌ها معتقدند برای ادامه کاهش قیمت دلار باید درهم در زیر مرز ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان تثبیت دهد.

* کاهش شدید حباب درهم

«حباب درهم» در پایان آبان در محدوده ۵۳۷ تومان بود و در پایان آذر در محدوده ۱۹۹ تومان قرار گرفت که نشان می‌دهد جهت اخبار و انتظارات در بازار ارز در این ماه کاهشی بوده‌ است.

این اتفاق درحالی رخ داده‌ است که بازار ارز در این ماه با تقاضای ژانویه مواجه بود و انتظار افزایش قیمت دلار و درهم در بازار وجود داشت که چنین نشد و معلوم شد بازارساز سخت‌گیرانه‌تر از ادوار قبل به دنبال تثبیت قیمت در بازار ارز است. قیمت درهم امارات با کاهش در ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان تا ۷۵۰ تومان نوسان کرده است.

* مقاومت مهم دلار هرات می‌شکند؟

طی روزهای گذشته، قیمت دلار هرات به کاهش خود ادامه داد، اما در پشت خط به نزدیکی حمایت جدی خود رسید و تا ۴۹ هزار و ۳۳۰ تومان کاهش یافت. نکته قیمتی بازار ارز هرات اختلاف ۲۰۰ تومانی قیمت فردایی و نقدی در این بازار بود.

قیمت دلار سلیمانیه نیز کاهشی بود و در پشت خط قیمت دلار سلیمانیه در ۴۹ هزار و ۸۲۰ تومان پایان یافت. شکاف قیمتی دلار هرات و سلیمانیه به بیش از ۵۰۰ تومان رسید که عدد قابل توجهی است.

به عقیده تحلیل‌گران فنی قیمت دلار هرات در محدوده ۴۹ هزار و ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان حمایت مهمی دارد که اگر از دست برود می‌تواند تا ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان پایین بیاید. از نظر آن‌ها قیمت دلار می‌تواند در محدوده جدید خود یعنی ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان نوسان دهد تا روند جدید به خود بگیرد. اگر در قیمت درهم کاهش بیشتری نداشته باشد قیمت دلار هرات می‌تواند از کف حمایتی فاصله بگیرد.

* کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی ربطی به ارزپاشی ندارد

در یک هفته گذشته، موضوعی در فضای پیرامونی بازار شکل گرفت و آن بحث در خصوص کاهش ذخایر خارجی بانک مرکزی بود؛ تحلیل‌گران با استناد به روند گذشته تراز‌نامه بانک مرکزی می‌گویند اتفاق اخیر در ذخایر خارجی بانک مرکزی حداقل در ۶ سال گذشته بی‌سابقه بوده و بانک مرکزی برای تثبیت نرخ ارز، همان رویه‌ای را تکرار کرده که همه بانک‌های مرکزی که مورد حمله سوداگرانه قرار گرفتند، انجام دادند.

در مقابل، شیریجیان، معاون بانک مرکزی در یک برنامه تلویزیونی درباره کاهش ذخایر خارجی بانک مرکزی گفته است: کاهش، هیچ ربطی به ارزپاشی ندارد و «ذخایر خارجی بانک مرکزی همواره در طول سال کم و زیاد می‌شود».

* رشد قیمت طلا در آذرماه به بهانه رشد انس جهانی

در حالیکه بازدهی‌ها در بازار ارز در آذرماه ماه منفی بود‌ اما دارندگان طلا و سکه در این ماه سود کردند، کمترین بازدهی در بازار طلا به سکه امامی رسید که ۱.۹ درصد رشد کرد ولی ربع سکه و طلای آب‌شده به ترتیب افزایش ماهانه ۲.۴ درصدی و ۲.۳ درصدی را به ثبت رساندند.

اونس طلا مهم‌ترین عامل اثرگذار بر قیمت‌ها در بازار ارز و طلا بوده و قیمت ها در این بازار نزدیک به میزان نوسان اونس طلا تغییر کردند.

اونس طلا در پایان آبان در محدوده ۱۹۸۹ دلاری قرار داشت و در سی ام آذر در محدوده ۲۰۳۴ دلاری قرار گرفت و رشد ۲.۲ درصدی را ثبت کرد که تایید می‌کند طلای آب‌شده سایه به سایه اونس جهانی طلا حرکت کرده‌است.

اونس جهانی طلا روز قبل در سایه افزایش خوش‌بینی نسبت به کاهش نرخ بهره از ماه مارس رشد کرد اتفاقی که به نفع معاملات طلا در روز جاری خواهد بود. معامله‌گران بازار طلا پیش‌بینی می‌کنند که سال ۲۰۲۴ سال طلا در بازارهای جهانی است.

* ماه بدون هیجان سکه

بررسی‌ها از حباب سکه در این ماه نشان می‌دهد که بازار در این ماه هیجان چندانی نداشته حباب سکه در کانال ۱۷ درصدی در آذرماه شروع به کار کرد و در کانال ۱۷ درصدی هم به کار خود پایان داد؛ سقف حباب سکه در کانال ۱۹ درصدی بود و کف آن در کانال ۱۶ درصدی قرار گرفت.

سکه امامی در این ماه دوبار از حمایت سطح ۲۳ درصدی فیبوناچی در محدوده ۲۹ میلیون و ۵۰ هزار تومان تا ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گرفتار شده است و هرگاه به سمت سقف حرکت کرده، برگشته است که تایید می‌کند حمایت مهمی است. اگر این حمایت شکسته شود و تثبیت پایین‌تر از این محدوده اتفاق بیفتد انتظارات افزایشی از سکه امامی در کوتاه‌مدت از بین می‌رود؛ ولی شکست مقاومت ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌تواند شرایط را برای سکه بهتر کند.

* دلار طلا را کاهشی می‌کند؟

در حال حاضر سکه‌بازان دو پیش‌بینی متفاوت دارند، برخی نسبت به رشد قیمت سکه بدبین هستند و معتقدند اگر کاهش قیمت دلار در کانال ۴۹ هزار تومان ادامه یابد این امر به کام جناح افزایشی بازار سکه خوش نخواهد آمد و سکه را در سراشیبی قرار خواهد داد.

با این حال برخی دیگر امیدوارند طلا مانع سقوط معنادار قیمت سکه امامی شود، سکه در شرایط کنونی مرز ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در مقابل مرز ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را پیش روی خود دارد.

* دلار باز هم کاهش قیمت می‌یابد

کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران، در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، می‌گوید: تغییر قیمت دلار به عوامل مختلفی بستگی دارد، بانک مرکزی از ابتدای امسال با سیاست تثبیت خود توانسته است بخش عمده‌ای از این عوامل را تحت کنترل خود در بیاورد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: یکی از عوامل مهم، پاسخگویی بازارساز به همه تقاضای موجود در بازار است که با راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا این اتفاق رخ داده است.

وی افزود: کنترل قیمت دلار از طریق درهم و تامین ارز مورد نیاز در بازارهای هرات و سلیمانیه از دیگر سیاست‌های بانک مرکزی از ابتدای سال بوده است.

رحیمی تاکید کرد: داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد نرخ ارز غیررسمی که در یک ماه گذشته کاهشی بوده است، بازهم روند نزولی به خود خواهد گرفت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط  مدیریت پایگاه خبری نودادامروز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.