- نویسنده : nodademrooz
- 22 آذر 1400 ساعت 18:57
- کد خبر 2349
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش نودادبرتر؛ دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ در ازای اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی، پیشنهاد داده بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه جدید به مردم پرداخت شود.
میزان یارانه نقدری در بودجه 1401
سازمان برنامه و بودجه متن کامل لایحه بودجه ۱۴۰۱ را منتشر کرده که در تبصره ۱۴ این لایحه در خصوص هدفمندی یارانهها پیشنهاد پرداخت ۱۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه جدید در سال آینده به مردم در ازای اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی و جبران اصلاح نرخ کالاهای اساسی، دارو، یارانه نان و خرید تضمینی گندم آمده است.
کل یارانه پرداختی در سال آینده طبق این لایحه ۳۳۶ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده است که ۷۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن یارانه نقدی و معیشتی است.
مهمترین احکام یارانهای بودجه ۱۴۰۱ به شرح زیر است:
افزایش اعتبارات برنامه مقابله با فقر مطلق برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی معادل دو برابر حقوق کارمندان برنامه یارانه نقدی و غیر نقدی و معیشت معادل ۷۳.۸ هزار میلیارد تومان.
یارانه حوزه سلامت مطابق با ماده ۴۶ قانون الحاق ۲ به میزان ۳۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
یارانه نان، گندم، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی و نهادههای کشاورزی به میزان ۱۴۰ هزار میلیارد تومان منظور شده است.
۲۴ هزار میلیارد تومان منابع حمایت از تولید در بخش انرژی و برای حمایت از اشتغال معادل ۴۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
پیشبینی منابع در قالب صندوق پیشرفت و عدالت ایران (ملی و استانی) به میزان ۴۶ هزار میلیارد تومان و با احتساب منابع حمایت از انرژی در وزارت نفت معادل ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
حذف یارانه دهکهای پر درآمد
براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون، ضمن دهکبندی درآمدی همه خانوارهای یارانهبگیر، یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پر درآمد را حذف کند.
وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان هدفمندی سازی یارانه ها و با استفاده از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان موظفند حداکثر ظرف سه ماه از ابلاغ این قانون ضمن دهک بندی درآمدی همه خانوارهای یارانه بگیر از طریق شاخصهای .متقن و ثبتی قابل اتکا نسبت به حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانواده های پردرآمد اقدام کند تا منابع حاصل صرف پرداخت یارانه جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر با اولویت خانوارهای تحت پوشش و پشت نوبتی نهادهای حمایتی شود
سرپرستان خانوارهای معترض به حذف یارانه می توانند در سامانه الکترونیکی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده تا پرونده آنها بر اساس اطلاعات و دادههای موجود و میدانی توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) بررسی و در صورت وارد بودن اعتراض یارانه ها آنها مجدداً برقرار شود.
همه دستگاههای اجرایی از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف به همکاری و ارائه اطلاعات به وزارتخانه مذکور هستند.
منابع ارزی مندرج در بخش منابع جدول این تبصره بلافاصله توسط وزارت نفت به حساب ارزی افتتاح شده توسط خزانهداری کل کشور نزد بانک مرکزی به نام سازمان هدفمند سازی یارانه ها واریز و به محض وصول توسط بانک مرکزی به نرخ سامانه معاملات الکترونیکی تاثیر و مستقیم به حساب ریالی سازمان مذکور واریز و به صورت کامل در مصارف جدول این تبصره میشود آیین نامه اجرایی این تبصره توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه های نفت، امور اقتصادی و دارایی و تعاون کار و رفاه اجتماعی تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
طرح هدفمندسازی یارانه از آذر ۱۳۸۹ با مبلغ ماهانه ۴۵ هزار تومان در کشورمان کلید خورد و ماهانه یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.
با این حال، طرح افزایش مبلغ یارانههای نقدی این روزها همزمان با فعالیت دولت سیزدهم مطرح شده و دارای موافق و مخالفانی است.
آیتالله سید ابراهیم رییسی امروز با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۱ را تقدیم مجلس کرد.
بر اساس ماده واحده لایحه بودجه پیشنهادی دولت، بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور از حیث منابع و مصارف بالغ بر سی و شش میلیون و سیصد و ده هزار و هفتصد و چهار میلیارد و ششصد و بیست و هشت میلیون (۳۶.۳۱۰.۷۰۴.۶۲۸.۰۰۰.۰۰۰) ریال است.
جزئیات افزایش یارانه نقدی 1401
عضو کمیسیون برنامه و بودجه، گفت برای حذف ارز ترجیحی باید کنترل نظارتی صد در صدی به میزان مورد نیاز وجود داشته باشد و تورم بی رویه را مهار کنند، اما این کنترل نظارتی وجود ندارد و این باعث نرخ تورم میشود.
رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم در رابطه با ارزیابی اولیه از لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ که توسط دولت به مجلس آورده شد، گفت: در مجموع با توجه به سخنرانی آقای رئیسجمهور در بین اهدافی که برای بودجه پیشبینی کردند، نقاط قوت بیشتر از نقاط ضعف است.
وی افزود: یک کار خوبی که در بودجه انجام شده کاهش بدهیهای دولت و کاهش کسری بودجه است. من فکر میکنم دولت میتواند روی این دو شاخص مهم کار و آن را اصلاح کند. البته نه اینکه کسری بودجه را از طریق عدم تخصیص پروژههای عمرانی بخواهد کاهش دهد به این خاطر که پروژههای عمرانی اگر تخصیص نداشته باشد، اولین اثرش افزایش نرخ بیکاری است. بعد از آن اگر نرخ بیکاری افزایش داشته باشد، روی معیشت اثر میگذارد و بعد خیلی از شاخصهای دیگر هم در مسیر منفی افزایش خواهند داشت و شکاف طبقاتی بیشتر میشود. لذا مسیر کاهش کسری بودجه از طریق عدم تخصیص به پروژههای عمرانی اشتباه است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ در رابطه با حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی به آن معنی که قبلا دنبال آن بودند نیست، اما یک مصوباتی دارند هم شورای عالی امنیت ملی و هم سران قوا که از آن مصوبات دارند استفاده میکنند که مکمل بودجه است. ارز ترجیحی به صورت صد در صدی حذف نشده است.
وی ادامه داد: برای حذف ارز ترجیحی باید کنترل نظارتی صد در صدی به میزان مورد نیاز وجود داشته باشد و تورم بیرویه را مهار کند، اما این کنترل نظارتی وجود ندارد و این باعث نرخ تورم میشود.
زارع همچنین بیان کرد: با توجه به مصوباتی که داشتند و مکمل بودجه است و از آنجا که دولت در سال اول قرار دارد، من پیشنهاد دادم کل سه دهک آخر درآمدی را حذف کنند، حداقل اگر قصد افزایش یارانه نقدی وجود دارد، این افزایش برای دهکهای اول بیشتر باشد تا بتواند به نوعی کمککننده باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در رابطه پیشبینی میزان فروش نفت در بودجه، گفت: با توجه به اینکه هماکنون هم حدود ۱ میلیون بشکه فروش نفت در روز داریم، پیشبینی فروش ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه منطقی و نزدیک به واقعیت است، همچنین قیمت نفت را هم هر بشکه ۶۰ دلار در نظر گرفتهاند که نفت امروز ۷۰ دلار است.
زارع درخصوص افزایش سن بازنشستگی، گفت: افزایش سن بازنشستگی از ۳۰ سال به ۳۲ به معنای آن است که جذب جدید نداشته باشند که البته من با این مخالفم.
https://nodademrooz.ir/?p=2349