- نویسنده : nodademrooz
- 23 آذر 1400 ساعت 19:07
- کد خبر 2421
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش نودادبرتر؛ پیش بینی بورس توسط کارشناسان در هفته اول دی ۱۴۰۰ را در نودادبرتر ببینید.
به گفته کارشناسان بازار بورس هم مانند بسیاری از کشورها میتواند در پرتو یک بخش واقعی توانمند اقتصاد، نقش ارزندهای ایفا کند؛ ولی بیتردید بدون رفع مشکلات ساختاری اقتصاد کشور، نه تنها نباید منتظر معجزهای از بورس بود، بلکه برعکس دمیدن بیوجه در آن میتواند زمینهساز رانت برای عدهای و فقر برای عده بیشتر دیگری باشد.
آخرین وضعیت بورس در هفته سوم آذر ۱۴۰۰
روز گذشته شاخص کل بورس برای سومین روز پیاپی نزول کرد و پس از ۵ ماه به کانال ۱.۲ میلیونی سقوط کرد. شاخص کل در دو روز اخیر ۴۹ هزار واحد ریزش کرده است و پس از ۱۰۰ روز کاری به کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی سقوط کرد.
در روز دوشنبه شاخص کل بورس ۲۵ هزار و ۲۴۹ واحد نزول کرد و به رقم یک میلیون و ۲۹۵ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن ۶ هزار و ۴۱۹ واحد افت کرد و در رقم ۳۴۹ هزار و ۱۹۷ واحد ایستاد. اما شاخص کل فرابورس ۲۶۷ واحد پائین آمد و به رقم ۱۸ هزار و ۶۶۳ واحد رسید.
در پایان معاملات روز دوشنبه، ۴۵ نماد رشد قیمت و ۴۴۳ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۸۹ درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز دوشنبه در بورس نمادهای کسرام (شرکت پارس سرام)، شاملا (شرکت معدنی املاح ایران) و شپاکسا (شرکت پاکسان) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز نمادهای اوان (شرکت مبین وان کیش)، بمپنا (شرکت تولید برق عسلویه مپنا) و نطرین (شرکت عطرین نخ قم) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس نمادهای خکمک (شرکت کمک فنر ایند امین)، آپ (شرکت آسان پرداخت پرشین) و شفن (شرکت پتروشیمی فناوران) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آتیه داده پرداز (اپرداز)، شرکت فراوری زغال سنگ پروده طبس (کپرور) و شرکت بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سهشنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد عرضهی ۴۸۵ میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات دوشنبه ۲۱۴ نماد صف فروش و ۹ نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز یکشنبه ۷۱ درصد افزایش یافت و ۴۹۵ میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۸۸ درصد افت کرد و در رقم ۱۰ میلیارد تومان ایستاد.
سهمهای پُرتقاضا
در روز دوشنبه نماد بکاب (شرکت صنایع جوشکاب یزد) با صف خرید ۵ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از بکاب، نمادهای نطرین (شرکت عطرین نخ قم) و بمپنا (شرکت تولید برق عسلویه مپنا) بیشترین صف خرید را داشتند.
سهمهای صفِ فروش
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به خودرو (شرکت ایران خودرو) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۵۵ میلیارد تومانی داشت. پس از خودرو، نمادهای وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) و سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش داشتند.
مطالب مرتبط:
پیش بینی بورس تا پایان آذر ۱۴۰۰
روز گذشته شاخص کل بورس برای سومین روز پیاپی نزول کرد و پس از ۵ ماه به کانال ۱.۲ میلیونی سقوط کرد. شاخص کل در دو روز اخیر ۴۹ هزار واحد ریزش کرده است و پس از ۱۰۰ روز کاری به کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی سقوط کرد. آخرین بار ۵ ماه پیش شاخص در این کانال قرار داشت و ۲۱ تیرماه از محدوده ۱.۲ میلیونی بالا آمد.
روز دوشنبه برای سیزدهمین روز پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم و ارزش نقدینگی خروجی به ۵۴۸ میلیارد تومان بالغ شد. در مجموع ۱۳ روز کاری گذشته ۴ هزار و ۲۱۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شده است. دیروز بازار با صفهای فروش سنگین مواجه بود به طوری که در پایان معاملات ۲۱۴ نماد صف فروش داشتند. ارزش صفهای فروش ۴۹۵ میلیارد تومان بود که –نسبت به روز یکشنبه- رشد ۷۱ درصدی را نشان میدهد. ارزش مازاد عرضه بازار در پایان معاملات ۴۸۵ میلیارد تومان بود که بیشترین رقم در یک ماه اخیر است.
بدین ترتیب روندهای درونی بازار همگی نزولی بودند و شاخص را به کانال ۱.۲ میلیونی کشاندند. ناظران بازار سقوط سنگین دو روز اخیر را واکنش بورس به لایحه بودجه ۱۴۰۱ میدانند. برخی از تحلیلگران معتقدند عامل نزول قیمتها صرفا دادههای اقتصادی لایحه بودجه نیست، بلکه انتظارات و اعتماد معاملهگران تضیعف شده است. فعالان بازار میگویند نشانهای از اراده دولت برای بهبود وضعیت بازار سهام ندیدهاند. اگر این دیدگاه در میان سهامداران و معاملهگران بورس عمومیت داشته باشد باید در انتظار خروج بیشتر نقدینگی حقیقی از بازار سهام باشیم.
پیش بینی بورس تا هفته اول دی ۱۴۰۰
برخی از کارشناسان معتقدند بودجه ۱۴۰۱ طوری درنظر گرفته شده که گام بعدی حداقل در اوراق، افزایش نرخ بهره باشد، اگر این اتفاق بیفتد دومین تورم به بازارهای مالی وارد میشود و خطر خروج سرمایهگذاران از بازار سرمایه بیش از گذشته میشود. این خطر جدیدی است که بورس را در ادامه تهدید خواهد کرد.
محمد خبریزاد، کارشناس بازار سهام گفت: تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۱ به مجلس تمام پیشبینیها از بازار را به هم ریخت. من فکر میکردم بازار مثبتی را در این هفته داشته باشد اما آیتمهای داخل بودجه مخصوصا موضوع انرژی بحث خطرناکی بود که باعث منفی شدن بازار شد. امروز جو منفی در بازار کمتر شد اما همچنان تقاضای زیادی نیست.
وی ادامه داد: بازار همچنان از نبود پول رنج میبرد و این وضعیت پابرجاست. این اتفاقات پیرو تصمیمات و عملیاتی بوده که وزارت اقتصاد و سازمان بورس و فرابورس با هم انجام دادند. وزارت اقتصاد در حوزه عرضه اوراق و اجبار صندوقها و نهادهای مالی از جمله بانک و بیمه به خرید اوراق، تقریبا تمام صندوقها را خالی از پول کردند.
این کارشناس بازار سهام افزود: افزایش عرضه باعث شد نرخ بهره نیز افزایش پیدا کند. این موضوع سبب خروج سنگین پول از صندوقهای درآمد ثابت شد. این موضوع باعث میشود صندوقهایی که همیشه کمکدست بازار بودند نتوانند نقش خود را ایفا کنند. در حال حاضر مشکل کمبود تقاضا به این دلیل است که حقوقیها (صندوقها و بیمه و بانکیها) کاملا کنار نشستند.
خبریزاد اظهار کرد: در وضعیت کمبود تقاضا بورس و فرابورس اقدام به عرضههای اولیه بیمورد کردند و آخرین مورد هم سغدیر بود که واقعا گران عرضه شد و باعث خالی شدن بازار از همین پولهای اندک شد.
وی عنوان کرد: به طور کلی تنها نکته امیدوارکننده این است که احتمالا نرخهای سوخت گاز صنایع تغییر میکند. نرخ دلار نیما نیز در چند روز گذشته روزی ۲۰۰ تومان افزایش داشته است. احتمالا در یکی دو هفته آتی گپ دلار نیما با دلار آزاد خیلی کمتر میشود.
این کارشناس بازار سهام گفت: امیدواریم راهی اندیشیده شود که بخشی از پتانسیل موجود برای خرید به سمت بازار سهام روانه شود. احتمالا فردا همین روند ادامهدار است اما اتفاق خاصی نخواهیم داشت و بازار تغییر جهت نمیدهد.
https://nodademrooz.ir/?p=2421