- نویسنده : مریم بالوی فیلی
- 1 اردیبهشت 1402 ساعت 13:30
- کد خبر 14153
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش سرویس اقتصادی نودادامروز، برای پاسخ به سوال قیمت بنزین در سال ۱۴۰۲ گران می شود؟ و همچنین تصمیم نهایی دولت برای قیمت بنزین چیست؟ با نودادامروز همراه باشید.
تصمیم نهایی دولت در مورد قیمت بنزین ۱۴۰۲
نژاد علی گفت: افزایش نرخ بنزین کذب است و اصلا از ابتدا قرار نبوده رخ دهد.
آقای علی اکبر نژادعلی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در یک برنامه رادیویی درباره شایعات درباره افزایش قیمت بنزین گفت: کلا این شایعات کذب است. اصلا از ابتدا هم قرار نبوده همچنین اتفاقی بیافتد و اصلا همچنین اتفاقی هم نخواهد افتاد.
او افزود: در برنامه دولت و در برنامه مجلس اصلا همچنین چیزی طرح موضوع هم حتی نشده چه برسد به این که در رابطه با آن تصمیم بگیرند.
نژادعلی در پاسخ به این پرسش که در بودجه امسال بنزین همان سه هزار تومان است؟ گفت: کلا بنزین به نرخ هزار و ۵۰۰ تومان با نرخ اول در جایگاههای عرضه سوخت و به نرخ دوم برای استفاده از سهمیه دوم با قیمت سه هزار تومان در تمامی جایگاههای عرضه سوخت باید عرضه شود. همین کار هم دارد انجام میشود و از طریق سامانه عرضه سوخت، در اختیار مردم قرار میگیرد
واکنش مجلس به افزایش قیمت بنزین ۱۴۰۲
شهباز حسن پور بیگلری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شایعات افزایش قیمت بنزین به صورت کامل تکذیب میشود و چنین مطلبی تا این لحظه در دستورکار دولت و مجلس نیست.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شایعات افزایش قیمت بنزین به صورت کامل تکذیب میشود و چنین مطلبی تا این لحظه در دستورکار دولت و مجلس نیست.
شهباز حسن پور بیگلری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره جمع آوری کارتهای سوخت در جایگاههای پمپ بنزین گفت: وزیر نفت روز گذشته در صحن علنی مجلس اعلام کرد که هیچ سهمیه سوختی کاهش پیدا نکرده و نمیکند و اگر بحثهایی بوده به این دلیل بوده که عده معدودی تخلفاتی داشتند.
وی ادامه داد: طبق گفته وزیر نفت جایگاه داران مجاز نیستند که کارتهای آزاد سوخت را جمع کنند و قرار شد این امر را با فوریت بررسی کنند و گزارش آن را به مجلس بدهند.
نماینده مردم شهرهای بردسیر و سیرجان در مجلس بیان کرد: در بعضی موارد تخلفاتی صورت گرفته و آقای وزیر هیئتی را برای بررسی تخلفات مشخص کردند برای مثال خودرویی که ترددی نداشته یا یک مینی بوسی که اصلا امکان جابجایی مسافر را هم نداشته و از رده خارج است در چهار پمپ بنزین سوخت گیری کرده که وزارت نفت در راستای هوشمندسازی کار و نظارت بر وضعیت بهینه مصرف سوخت اقداماتی صورت داده و وزیر هم اعلام کرد دغدغه مردم و نمایندگان را برطرف میکند.
حسن پور بیگلری اظهار کرد: شایعاتی که درباره افزایش قیمت بنزین بود به صورت کامل تکذیب میشود و چنین مطلبی تا این لحظه در دستورکار دولت و مجلس نیست.
وی ادامه داد: وزیر نفت در راستای بعد نظارتی مجلس، روز گذشته در صحن علنی حضور پیدا کرد و گزارش بسیار جامع و اقداماتی که در طول یک سال و نیم گذشته انجام دادند را با نمایندگان مردم در مجلس در میان گذاشتند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: وزارت نفت یکی از وزارتخانههای موفق در دولت سیزدهم است که و وزیر نفت توانسته به وعدههایی که در صحن علنی مجلس در روز رای اعتماد به نمایندگان داده، عمل کند و در بعضی پروژهها جلوتر هم بوده و در بحث فروش نفت هم اقدامات مثبتی صورت گرفته است البته نمایندگان دغدغههایی داشتند که از زبان رئیس مجلس به وزیر گفته شد؛ بعضی از نمایندگان هم در حاشیه جلسه مواردی را با وی در میان گذاشتند. بنده عملکرد وزیر نفت را مثبت ارزیابی میکنم و گزارش روز گذشتهاش به مجلس جای تقدیر و تشکر دارد.
بیشتربخوانید:
پیش بینی قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۲
جزئیات فروش قسطی خودرو از ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ + شرایط
برنامه مهم دولت سیزدهم برای رشد ازدواج و فرزندآوری
قیمت بنزین در سال ۱۴۰۲ گران می شود؟
محمود خاقانی، مدیرکل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت ایران و کارشناس اقتصاد انرژی در روزنامه اعتماد در این باره معتقد است؛ دیر یا زود قیمت بنزین تغییر خواهد کرد و زمینههای این تغییر نیز در حال اجرا شدن است. همانطور که در مورد نرخ دلار هم شاهد آن بودیم سال گذشته مرتبا تغییر قیمتها تکذیب میشد، اما پس از آن دیدیم که فنر نرخ دلار به یکباره رها شد.
این کارشناس اقتصاد انرژی در ادامه به «اعتماد» گفت: دولت در بودجه ۱۴۰۲ با کسری بودجه بالایی روبهرو است و به نظر میرسد صرفهجوییهای لازم هم در بودجه انجام نشده است . نهادهایی بودجه دریافت میکنند که بهرهوری و تولید لازم را ندارند . هر چند این موضوع در دولتهای یازدهم و دوازدهم هم مطرح بود، اما آن زمان هم دولت موفق نشد تا این ردیفها را از بودجه حذف کند و با توجه به این وضعیت کسری بودجه باز هم این پرداختها تداوم دارد و باید این کسری به گونهای از جیب مردم تامین شود.
خاقانی با بیان اینکه به نظر میرسد جراح اقتصادی کشور اصلا علم جراحی را نمیداند، افزود: تغییرات در کابینه دولت نشاندهنده آن است که رییس دولت هم بعد از دو سال متوجه این مساله شده که برخی وزرا از علم تجربه کافی برخوردار نیستند، اما باز هم میبینیم که جانشینها هم از تجربه و توان کافی برای حل مسائل کشور برخوردار نیستند
این کارشناس اقتصاد انرژی تصریح کرد: بنزین در نهایت گران خواهد شد، اما متاسفانه اشتباهاتی که قبل از افزایش نرخ بنزین به وجود آمده هم کم نیست . همین الان نرخ حمل و نقل عمومی (تاکسی، اتوبوس و…) تا ۵۵ درصد افزایش یافته و حمل و نقل کالایی هم به همین ترتیب رشد کرده است.
او ادامه داد: پیشنهاد ما این است که اگر قرار است قیمت بنزین و گازوییل گران شود، دولت با مردم صادق باشد و اعلام کند که نرخ سوخت گران میشود؛ اما در مقابل نرخ مالیاتها کاهش پیدا میکند یا هزینه حمل و نقل را کاهش دهند یا اینکه از تاکسیداران و کامیونداران مالیات دریافت نشود و از محل افزایش بهای بنزین و سایر فرآوردههای نفتی به بهداشت و درمان کمک و هزینهها در این بخشها کاهش داده شود.
خاقانی خاطرنشان کرد: در اخبار آمده که کسری بنزین کشور را از روسیه تامین کردهاند که بهای زیادی را هم بابت این واردات دادهاند و امروز هم یکی از مقامات رسمی شرکت پالایش و پخش در رسانهها اعلام کرده که تولید هر لیتر بنزین بین ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان تمام میشود و شایعات در مورد افزایش نرخ بنزین تا ۱۱ هزار تومان هم قوت گرفته که همه این مسائل اعتماد عمومی را نسبت به حکمرانی کاهش داده است.
او با اشاره به هزینههای بالای دور زدن تحریمها افزود: هنوز هم مشخص نشده که آیا قرار است چین برای شکستن تحریمها کمک موثری برای ایران باشد یا خیر؟ چراکه این کشور تاکنون در ارتباط با سرمایهگذاری در ایران به شدت محافظهکارانه عمل کرده و هنوز اقتصاد انرژی در کشور شفافیت لازم را ندارد ضمن آنکه برنامهای بلندمدت برای سبد انرژی کشور هم وجود ندارد و اینکه چند درصد انرژی کشور هستهای یا چند درصد آن گاز و چند درصد دیگر فرآوردههای نفتی است هنوز معلوم نیست.
مدیرکل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت ایران افزود: یک برنامه در دولت هفتم و هشتم در چارچوب برنامه ۵ ساله سوم و چهارم تدوین شده بود که پیگیری برنامههای گذشته در دولت مرحوم هاشمیرفسجانی بود که مجلس اجازه نداد تا بهای فرآوردههای نفتی در اقتصاد به تدریج افزایش یابد و نرخ بنزین هر لیتر ۸۰ تومان تثبیت شد و رییس مجلس هفتم هم این نرخ را عیدی به مردم عنوان کرد و در مجلس هشتم و نهم هم به ارایه یارانه سوخت به مردم پرداختند.
این کارشناس اقتصاد انرژی با بیان اینکه از آبان ۱۳۹۸ به بعد یک نگرانی سیاسی بین سران سه قوه برای تغییر نرخ بنزین به وجود آمده است، گفت: بنده به عنوان کارشناس اقتصاد انرژی معتقدم که نرخ بنزین باید به تدریج افزایش پیدا کند و مردم هم در صنعت پاییندستی تولید انرژی مشارکت داده شوند و به جای دریافت یارانه سوخت سهام پالایشگاهها و نیروگاهها را به مردم بدهند.