×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : سه شنبه, ۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر

به گزارش نودادبرتر؛ سوالاتی همچون نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟ یا سوال کدام بانک ها بیشترین سود را می دهند؟ این سوالاتی است که همه به دنبال آنها هستند نودادبرتر در ادامه به آن پرداخته است.

نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۱ افزایش می یابد؟

نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۱ تاکنون به صورت جسته گریخته مشخص شده اما همچنان با توجه به تورم و تعیین نشدن بودجه ۱۴۰۱ میزان دقیق آن نیز مشخص نیست اما طبق محاسات و اطلاعات میدانی به آن پرداختیم.

همه بانک ها بر اساس قوانین بانک مرکزی نرخ سود خود برای تعیین و بر اساس سال و ماه و نوع آن محاسبه می شود. سال گذشته با دستور رئیس بانک مرکزی وقت نرخ سود ۱۶ درصد در همه بانک ها تعیین شد و این نرخ همچنین با شرایطی قابل تغییر شد.

نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟

نرخ سود بانکی در سال 1401 چقدر است؟

نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟

در هفته های گذشته فرهاد دژپسند در نامه ای به مدیران عامل ۱۱ بانک تاکید کرد فقط نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار مشمول معافیت های مالیاتی می شود یعنی بانک های در صورتی که سود های مصوب شورای پول و اعتبار را پرداخت کنند از مالیاتشان کم می شود و بیشتر از نرخ مصوب شورا مشمول هزینه های قابل قبول مالیاتی نیست. عبدالناصر همتی نیز در نشست مدیران عامل بانک ها بر با تأکید بر لزوم پایبندی بانکها به نرخ‌های سود مصوب شورای پول و اعتبار تاکید کرد.

با این حساب نرخ های سود حداقل در در فصل اول سال ۱۴۰۰ چقدر است. شورای پول و اعتبار در ۲۴ تیر سال ۱۳۹۹ سقف نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری را مصوب و بانک مرکزی در ۳۰ تیر به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه نرخ های سود بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است.

در حال حاضر اغلب بانک‌ها حساب سپرده یک‌ساله دارند و تفاوت چندانی در جزئیات و آیتم‌های این سپرده‌ها نیست و امکان واریز وجه هم وجود ندارد. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، جدول سود سپرده‌های بلندمدت ما مدام به‌روزرسانی می‌شود. تفاوت عددهای سود در برخی شعبه‌ها، به دلیل نرسیدن بخشنامه تغییرات یا تعلل در اجرای دستورات رسیده است. اما تغییرات سود قطعی است و به زودی شامل همه بانک‌ها می‌شود.

آیا نظر بانک ها درباره بیشترین سود سپرده عوض می‌شود؟

هیچ بعید نیست که با بهبود شرایط اقتصادی در ادامه سال، بانک‌ها از این تصمیم خود کوتاه بیاییند و برای رقابتی شدن و جذب سرمایه بیشتر، نرخ سود را افزایش دهند. همانطور که هم‌اکنون هم هنوز برخی بانک‌ها این تصمیم جدید را به شعبه‌هایشان ابلاغ نکرده‌اند یا نرخ شکست را مشخص نکرده‌اند. «رده» این تغییرات را دنبال می‌کند و در صفحه مربوط به سود سپرده‌های بلندمدت را به‌روزسانی خواهد کرد.

البته همه این گفته‌ها و نظرها درباره مبالغ معمول است ولی درصورتی‌که رقم سرمایه‌گذاری شما میلیاردی باشد، می‌توانید با مذاکره با مدیران برخی بانک‌ها و مؤسسات مالی از سود ترکیبی و بیشتر بهره‌مند شوید.


بیشتر بخوانید:


آیا سود سپرده‌های بلندمدت قدیمی تغییر می‌کند؟

این مهم‌ترین سوالی است که این روزها بسیاری را نگران کرده که آیا سپرده‌هایی که به بانک‌های واگذار کرده‌اند، با این تصمیم جدید بانکی محاسبه می‌شوند؟ نکته اینجاست که تصمیم بانک‌ها برای بازگشت به نرخ سودهای کمتر از ۲۰ درصد، عطف‌به‌ماسبق نمی‌شود. سپرده‌های بلندمدت معمولا یکساله هستند و بانک‌ها موظفند تا پایان سال قراردادی‌شان، همان سود قبلی را مبنای پرداخت خود حساب کنند و تنها حساب‌های تازه‌ای که از اول اردیبهشت ۹۹ به بعد باز می‌شوند، با نرخ سود سال ۹۹ محاسبه می‌شوند.

کدام بانک‌ها کمترین سود سپرده را دارند؟

در حال حاضر و طبق اعلام شعب، بانک‌های مسکن، انصار، توسعه صادرات، حکمت ایرانیان، صنعت و معدن، مهر اقتصاد و پست‌بانک هیچ‌گونه طرح خاصی برای پرداخت سقف سود سپرده ندارند و سپرده‌های بلندمدت یک‌ساله تمامی این بانک‌ها با نرخ سود ۱۵ درصد قابل‌افتتاح است.

‏سپرده‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند؟

امسال در بودجه عمومی کشور به نوعی سال مالیات است و این سوال مطرح می‌شود که شایعه قدیمی تعلق گرفتن مالیات به سپرده‌های بلندمدت بانکی امسال اجرایی می‌شود یا قرار است این شایعه همچنان بالای سر سپرده‌گذاران باشد و هرکس بیشترین سود سپرده بانک را گرفته باید بیشتر مالیات بدهد؟

رئیس سازمان امور مالیاتی به این دغدغه جواب داده: «مالیات، سیستم بانکی را مجبور به تمکین از اخذ سود ۱۵ درصدی از سپرده‌ها کرد. اکنون که نرخ واقعی سود سپرده‌ها منفی است، اخذ مالیات بر سود سپرده‌های بانکی موضوعیت ندارد و سازمان مالیاتی برنامه‌ای در این زمینه ندارد.» وقتی میزان سود بانکی، فاصله بسیاری با نرخ تورم دارد، در واقع افزایش درآمدی رخ نمی‌دهد که سازمان مالیات بخواهد از آن مالیات بگیرد!

نرخ سود گواهی سپرده بانک‌ها چقدر است؟

بانک‌های صادرات، سپه و ملت در کنار افتتاح حساب کوتاه‌مدت و بلندمدت، در حاضر امکان صدور اوراق گواهی سپرده را نیز برای مشتریان خود فراهم کرده‌اند. اوراق گواهی سپرده صادرات با سود ۲۰ درصد و نرخ شکست ۱۰ قبل از شش ماه و ۱۴ ماه بعد از شش ماه و اوراق گواهی سپرده بانک ملت و اوراق گواهی سپرده سپه با سود ۱۸ درصد و نرخ شکست ۱۰ درصد قبل از یک سال، عرضه می‌شوند. نکته مهم اینکه در صورت پر شدن سقف صدور، امکان عرضه اوراق برای مشتریان وجود در شعبات مختلف وجود ندارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط  مدیریت پایگاه خبری نودادامروز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.