- نویسنده : مریم بالوی فیلی
- 19 اسفند 1403 ساعت 16:06
- کد خبر 27036
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش سرویس استان ها نودادامروز ، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام، روز یکشنبه در «آیین گرامیداشت و یادواره ۵۸ شهید روستای «ماربره»، با اشاره به رشادتهای مردم این استان در دوران دفاع مقدس، از ایلام بهعنوان سنگر ایستادگی و مقاومت یاد کرد.
«محمد رحیمی» گفت: مردم استان ایلام در دوران جنگ تحمیلی، با شجاعتی کمنظیر در برابر رژیم بعث عراق ایستادند و در تاریخ مقاومت ملت ایران ماندگار شدند.
وی در این آیین که با حضور خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران، جانبازان، آزادگان، مدیران کل استانی، سرداران سپاه و مسئولان استان برگزار شد، افزود: استان ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس، سهم بزرگی از جنایات دشمن بعثی را متحمل شد، اما همچنان پرچمدار مقاومت و افتخار بوده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام با اشاره به اهمیت پاسداشت دفاع مقدس، تصریح کرد: دفاع مقدس اگرچه با ناخوشیها و تلخیهای بسیاری همراه بود، اما سرشار از افتخارهای بینظیر برای ملت ایران است.
رحیمی با بیان اینکه مردم استان ایلام در طول هشت سال دفاع مقدس، هر روز با رشادت و ازخودگذشتگی، حداقل یک شهید تقدیم آرمانهای نظام مقدس اسلامی کرده است، ابراز کرد: در هشت سال جنگ تحمیلی، استان ایلام بیش از سه هزار شهید داشته است.
وی با ارائه آمار دقیق از حملات رژیم بعث عراق به مناطق مختلف ایران، یادآور شد که مناطق مختلف کشور در طول هشت سال جنگ تحمیلی بیش از چهار هزار ۱۶۹ بار مورد حملات هوایی دشمن بعثی قرار گرفتند و در این میان نیز استان ایلام، نزدیک به ۲۹۴ نوبت بمباران شد و به بیان دیگر، ۶ درصد از بمبارانهای رژیم بعث عراق در مناطق مختلف کشور، در محدوده این استان انجام شده است.
رحیمی همچنین افزود: در این حملات،۹۹۳ نفر از مردم ایلام به شهادت رسیدند و بیش از دو هزار ۴۶۳ نفر جانباز شدند اما با این وجود، ایستادگی مردم ایلام نمونهای کمنظیر از مقاومت در برابر دشمن است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به رعایت اخلاق اسلامی در طول هشت سال دفاع مقدس از سوی ایران، اشاره کرد و گفت: ما حتی در برابر دشمن، حرمت انسانیت را حفظ کردیم و بر اساس پروتکلهای جنگی تأکید شده توسط امام خمینی (ره)، هیچ منطقه غیرنظامی عراق مورد هدف قرار نگرفت.
رحیمی تصریح کرد: این در حالی بود که رژیم بعث از هیچ جنایتی، حتی علیه زنان و کودکان بیدفاع، دریغ نکرد.
وی بیان کرد: اسرای عراقی در ایران مورد احترام بودند و بسیاری از آنها پس از جنگ، بازگشت به عراق را نپذیرفتند و تصمیم به ماندن در ایران گرفتند و این نوع برخورد، الگویی از جنگ با عزت و دفاع از حرمت و کرامت انسانی است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام، در پایان، به جایگاه استان ایلام در تاریخ مقاومت ایران اشاره کرد و گفت: مردم ایلام در جنگ سخت و حتی در جنگ نرم همواره پاسخگوی نیازهای انقلاب بوده و هستند. این مردم ثابت کردهاند که جان میدهند، اما خاک نمیدهند. ایلام در طول تاریخ، دژ مستحکم دفاع مقدس بوده و خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به فرهنگی که از دفاع مقدس به یادگار مانده است، افزود: این مقاومت، رشادت و فداکاری باید همواره به نسلهای آینده منتقل شود تا ارزشهای انقلاب اسلامی در تمام ابعاد زنده بماند.
۱۹ اسفند سال۱۳۶۳ یکی از تلخ ترین حوادث دوران دفاع مقدس در استان ایلام و روستای کوچک «ماربره» رقم خورد.