- نویسنده : مریم بالوی فیلی
- 24 اردیبهشت 1402 ساعت 17:24
- کد خبر 14432
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش سرویس سیاسی نودادامروز، برای اطلاع از شرایط برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم در سال ۱۴۰۲ و همچنین زمان برگزاری انتخابات با نودادامروز همراه باشید.
جزئیات ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی از ۱۹ آذر ۱۴۰۲
ستاد انتخابات کشور در نخستین اطلاعیه خود اعلام کرد ثبت نام از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ۱۹ آذر ۱۴۰۲ آغاز و به مدت هفت روز ادامه خواهد داشت.
متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وزارت کشور
ستاد انتخابات کشور
اطلاعیه شماره (۱)
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
به آگاهی هم میهنان عزیز میرساند با توکل به خداوند متعال و عنایات حضرت ولیعصر (عج) انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه مورخ ۱۱/ اسفند /۱۴۰۲ در سراسر کشور (۲۰۸ حوزه انتخابیه) برگزار میشود:
در اجرای تبصره ۶ ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مراتب زیر اعلام میگردد:
اول: ثبت نام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ساعات اداری روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۲/۹/۱۹ آغاز و تا روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۹/۲۵ (جمعاً به مدت ۷ روز) ادامه مییابد.
دوم: با استناد به ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اشخاص زیر به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن محرومند:
الف) اشخاص زیر از داوطلب شدن در حوزههای انتخابیهی سراسر کشور محرومند مگر این که حداقل شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند:
۱- رئیس جمهور و معاونین و مشاورین وی.
۲- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونین وی.
۳- مشاورین معاونین رئیس جمهور.
۴- رؤسای دفاتر سران سه قوه.
۵- وزرا و سرپرستان وزارتخانهها.
۶- معاونین و مشاورین وزرا.
۷- مدیرانکل و سرپرستان ادارات کل وزارتخانهها و مدیرانکل حوزه وزارتی و رؤسای دفاتر وزرا.
۸- اعضای شورای نگهبان و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات.
۹- رئیس قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی.
۱۰- رئیس دیوان عالی کشور و معاونین و مشاورین وی.
۱۱- دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین وی.
۱۲- رئیس دیوان عدالت اداری و معاونین و مشاورین وی.
۱۳- رئیس سازمان بازرسی کل کشور و معاونین و مشاورین وی.
۱۴- رؤسا و سرپرستان سازمانها و ادارات کل و ادارات عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و جانشینان و معاونین آنان در سراسر کشور.
۱۵- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی.
۱۶- رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی.
۱۷- استانداران.
۱۸- معاونین و مشاورین استانداران.
۱۹- فرمانداران.
۲۰- بخشداران.
۲۱- شهرداران و رؤسای مناطق شهرداری.
۲۲- رؤسا و سرپرستان سازمانهای دولتی.
۲۳- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی.
۲۴- اعضای هیأت مدیره و مدیران عامل بانکها.
۲۵- اعضای هیأت مدیره و مدیران عامل شرکتهای دولتی و وابسته به دولت که حیطه وظایف و اختیارات آنها به کل کشور تسرّی دارد.
۲۶- رئیس کل بانک مرکزی ایران و معاونین و مشاورین وی.
۲۷- رؤسا و سرپرستان بنیادهای (مستضعفان، شهید، ۱۵ خرداد، مسکن)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، نهضت سوادآموزی، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و رؤسای اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن و تعاون ایران، معاونین و مشاورین آنان.
۲۸- شاغلین در نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات.
۲۹- اعضای شورای اسلامی شهرها.
ب) اشخاص زیر از داوطلب شدن در حوزههای انتخابیه قلمرو مأموریت خود محرومند مگر این که شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند:
۱- ائمه جمعه دائمی.
۲- قضات شاغل در امر قضاء و رؤسای دادگستری شهرستانها و استانها.
۳- مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استانها و معاونین آنان.
۴- مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استانداریها و معاونین آنان.
۵- رؤسا و سرپرستان ادارات و سازمانهای دولتی و وابسته به دولت و معاونین آنان در استان و شهرستان.
۶- رؤسا و سرپرستان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اعم از دولتی و غیردولتی و رؤسا و سرپرستان واحدها و شعب آنها.
۷- اعضای هیأت مدیره و مدیران عامل شرکتهای دولتی و وابسته به دولت در استان و شهرستان.
۸- سرپرستان مناطق و رؤسای شعب بانکها در استان و شهرستان.
۹- سرپرستان دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی در مرکز استان و شهرستان.
۱۰- مدیران مراکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران.
۱۱- اعضا شوراهای اسلامی روستا.
۱۲- رؤسای اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی و رؤسای اتاقهای اصناف و تعاون در استان.
ج) اعضای هیأتهای اجرایی و ناظرین شورای نگهبان در حوزهی انتخابیه تحت مسئولیت خود.
سوم: به موجب تبصره ۱ این ماده، کلیه مقامات دارای عناوین همطراز با عناوین مذکور در بندهای «الف و ب» مشمول این ماده میباشند. تشخیص همطرازی، با سازمان امور اداری و استخدامی کشور است.
طبق تبصره ۵ این ماده، هر یک از مسئولین استانی و شهرستانی نظیر رئیس ستاد اقامه نماز و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مشمول حکم فوق میگردند.
پنجم: بر اساس تبصره ۲ این ماده کسانی که طبق قوانین استخدامی و یا تعهد خدمت، استعفای آنان منوط به پذیرش آن از سوی مسئولین مربوطه باشد، قبول استعفا شرط است. استعفای پرسنل نیروهای مسلح نیز منوط به قبول فرماندهی کل قوا میباشد.
ششم: بر اساس تبصره ۳ این ماده کلیه اشخاصی که داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی بوده و مشمول موضوع مادهی ۲۹ قانون میباشند، میبایست به هنگام ثبت نام، گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و عدم اشتغال خود در پست و مقام و مشاغل یاد شده را ارائه نمایند. قبول استعفا بعد از مدت تعیین شده جهت ثبتنام و اعلام داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد پذیرش مراکز ثبت نام نخواهد بود.
هفتم: اشخاص و مقامات همطراز با عناوین مذکور در ماده ۲۹ قانون، بنا بر اعلام نظر سازمان اداری و استخدامی کشور، طی اطلاعیه شماره (۲) به آگاهی عموم خواهد رسید.
زمان انتخابات مجلس دوازدهم در سال ۱۴۰۲
مدیرکل انتخابات وزارت کشور از برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به صورت همزمان در جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ خبر داد.
محسن اسلامی مدیرکل انتخابات وزارت کشور با بیان اینکه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به صورت همزمان در ۱۱ اسفندماه سال آینده برگزار می شود، گفت: این زمان با هماهنگی شورای محترم نگهبان نهایی شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم، تعیین زمان مناسب برای برگزاری انتخابات است افزود: براساس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، وزارت کشور موظف به فراهم سازی تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات در کشور است.
مدیرکل انتخابات وزارت کشور گفت: بر اساس مکاتبه به عمل آمده با شورای محترم نگهبان، دو زمان برای برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری پیشنهاد شد که شورای نگهبان موافقت خود را با برگزاری انتخابات در روز جمعه مورخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ اعلام کرد.
شرایط برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
وزیر کشور تاکید کرد: مسئولیت سنگینی در حوزه برگزاری انتخابات در سال جاری بر عهده مجلس بوده و وزارت کشور منتظر است تا قانون انتخابات در مجلس تعیین تکلیف شود.
، احمد وحیدی در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: انتخابات مهم ترین اتفاقی است که در سال جاری با آن مواجه هستیم. مسئولیت سنگینی بر عهده وزارت کشور است تا تمهیدات لازم را از لحاظ مقدمات کار، توجیه دست اندرکاران، ارائه آموزشهای لازم و فراهم کردن مقدمات چه در حوزه مسائل فناورانه و چه در سایر بخشها را باید دنبال کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: اکنون یک طرح در خصوص انتخابات در مجلس مطرح است و یک لایحه از سوی دولت تهیه شده است. لایحه دولت نهایی شده و به مجلس ارائه شده است. در مجلس نیز طرحی در حال بررسی است که ما منتظر هستیم نتیجه این طرح مشخص شود که آیا به قانون تبدیل خواهد شد یا نه. بر اساس این طرح تفاوتهایی در روند برگزاری انتخابات ایجاد خواهد شد. بر اساس قانون قبلی شش ماه قبل از شروع انتخابات باید استعفاهایی داده شود اما در طرح جدید این زمان سه ماه است. ما منتظر هستیم که اگر این طرح به سرعت به نتیجه رسیده و به قانون تبدیل شود ما نیز بر اساس این قانون عمل خواهیم کرد. اما اگر دیر شد ما بر اساس قانون قبلی باید عمل کنیم. از این حیث منتظر تعیین تکلیف قانون هستیم.
وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: مقدمات دیگر برگزاری انتخابات نیز اکنون در حال دنبال شدن است. دوستان ما چه در استان ها و فرمانداری ها و چه در سطح ستاد جلسات خود را در این موضوع برگزار می کنند. کارها در حال دنبال شدن است. در بحث برگزاری انتخابات الکترونیکی نیز باید یکسری هماهنگی ها با شورای نگهبان صورت گیرد. تلاش بر این است که حداقل در بخش هایی انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود.
وی در ادامه با اشاره به ارائه لایحه راهپیمایی و اعتراضات به مجلس، بیان کرد: ما سه کار را دنبال کردیم. در وهله اول دستور العملی که وزارت کشور تهیه کرده و ابلاغ شده است. دوم طرحی که در مجلس پیرامون این موضوع در حال بحث است و سوم لایحه ای که دولت تهیه کرده و به مجلس فرستاده است. اکنون از سه مسیر این موضوع در حال تعقیب شدن است. ما معطل نماندیم. وزارت کشور فعلا دستورالعمل را تهیه و ابلاغ کرده است. هر موقع که چه طرح مجلس و چه لایحه دولت به نتیجه برسد، مبنای کار قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی پیرامون برنامه های وزارت کشور برای انجام سفرهای تابستانی، بیان کرد: سفرها یک روال نسبتا روشنی را دارد. برای اینکه این سفرها به خوبی انجام شود، مقدماتی در ستاد های استانی پیش بینی شده و استانداران ما در کنار سایر مسئولان زمینه های لازم را فراهم می کنند. یکی از مسائل مهم در سفرها حمل و نقل است. باید پیش بینی لازم صورت گیرد تا تردد مسافران در جاده ها در کمال سهولت صورت گیرد. این ها در دستور کار قرار دارد.
وزیر کشور در پاسخ به پرسشی پیرامون عفاف و حجاب، بیان کرد: همه مسئولانی که در حوزه حجاب دستاندرکار هستند موضوع را دنبال می کنند. مردم ما مطالبات زیادی در این حوزه دارند.
https://nodademrooz.ir/?p=14432